Mitt liv, mitt Helsprogram!

Nå er det på tide å skrive litt igjen. Å oppdatere dere litt på hva som skjer- eller ikke skjer i livet mitt om dagen. Sist jeg nevnte noe om det her på bloggen er for nesten 1, 5 år siden. Oh gu´bedre- tiden flyr!

C210AE1F-0907-43A1-B9CB-B9ABC6327EA8_1_105_c

 

Ting tar tid- det er ikke bare et ordtak! Det er en realitet. I mitt liv. På godt og vondt kanskje… ! Jeg er fortsatt langt fra der jeg ønsker og trenger å være når det kommer til å bli smertefri. Jeg har innsett og forstått at dagene er smertefulle. Hver uke. Hver dag. Hvert minutt. Hvert sekund. Selv om jeg ler, smiler, sover, slapper av…

Likevel skal jeg aldri gi meg! Jeg skal aldri gi meg på å bli kjent med kroppen min. Mentalt og fysisk!

Jeg har hele livet vært opptatt av helse- de som har fulgt meg lenge vet at trening og kosthold er min store lidenskap! Eller var. Og er. Nå er HELSE, en funksjonell helse og en funksjonell kropp blitt enda viktigere for meg.

En helhetlig funksjonell kropp, både mental og fysisk!  Vi har et hode som består av en hjerne- og så har vi resten av kroppen- og den skal vi ikke skimse av! Vi henger sammen.! Det vi tenker påvirker oss fysisk og det fysiske påvirker hvordan vi tenker, enig?

50574238_283057439040202_3996265188285218816_n
Dette er bilder fra min tidligere- men også nåværende Helsereise. Du kan lese om kostholdsreisen min her.

Folk flest vet at vi trenger omega 3. Også jeg. Men- jeg visste ikke hvor CRUICAL, altså hvor enormt viktig det er for den mentale og fysiske helsen vår at vi har riktig mengde, altså balanse, av omega 6 og omega 3 fettsyrene våre i blodet!

En ting er inntaket. Vi kan alle innta omega 3, og veldig mange gjør det den dag i dag, heldigvis. Utfordringen er likevel nokså stor, fordi… til tross for at du er flink til å ta omega 3- hver eneste dag, så vil ikke alle produkt bringe deg inn i den riktige balansen.

Dette kan ha noe med selve produktet å gjøre, mengden du tar og- eller fordi cellene dine ikke er i stand til å ta opp den mengden næringsstoffer den trenger. Den kvitter seg da heller ikke med avfalsstoffer og kroppen får betennelser og plager…

Kjenner du deg igjen i noen?

 • lite energi
 • dårlig søvn
 • oppblåst mage
 • ofte hard mage eller løs mage
 • restituerer dårlig på trening
 • vondt i muskler og ledd, blir fort stiv
 • glemmer enkle ting og blir fort stressa
 • sliter med å gå ned i vekt til tross for at du gjør en iherdig innsats med kosthold og bevegelse
 • føler deg mentalt utmattet til tider (du hadde mye mer overskudd før)
 • ofte hodevondt og- eller migrene
 • du har fått flere allergier som du ikke egentlig vet hvorfor kommer
 • listen kan fortsette….

En god venninne av meg fikk meg til å innse at dette kanskje var grunnen til ett av flere utfordringer jeg har slitt med de siste årene. Har jeg for lite omega 3 fettsyrer, så har jeg definitivt for mye av omega 6. Omega 3 er betennelsesdempende og omega 6 er betennelsesfremmende. Enkelt forklart! Jeg tok en enkel fettsyrebalansetest, en blodtest som kom hjem i posten til meg. Jeg var ikke balanse! Jeg ønsker best mulig helse, fordi jeg har en kropp som har vært så langt nede- lenger ned enn jeg noen gang kunne forestilt meg. Som jeg nevnte tidligere så henger hodet og kropp sammen. Alt påvirker hverandre. Enten du tror det eller ikke!

Derfor vet jeg, at det jeg nå betaler for gir meg den balansen jeg trenger- sammen med mye mental trening og selvutvikling, en god dose latter, venner, familie og noe bevegelse når kroppen tillater!

Betaler du for produkter som får deg i balanse?

Følg meg gjerne på instagram:  positivtfordeg_com

 

Kommenter gjerne om du har noe på hjertet <3

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..