Magevennlige surdeigspannekaker, tilnærmet LCHF

Hei kjære lesere

Da jeg var tidlig gravid med lille Matheo Nicolai var jeg utrolig kvalm. Likevel ville jeg komme meg ut og være litt sosial sammen med mennesker som inspirerer meg og som gjør meg i godt humør. En av dem er herlige og dyktige Veronika, som sammen med en annen herlig, dyktig og god venninne av meg driver Barebrabarnemat.no. (Stine heter hun, og hun driver også Ernæring i Drammen)

Når det er sagt, så ønsket jeg på et tidspunkt å lære om surdeig da jeg ikke hadde noe kunnskap om dette fra før og jeg hadde hørt at det skulle være bra og bedre for kroppen.  Heldig som jeg er så har jeg fått mye inspirasjon og informasjon av henne.

Jeg fikk en surdeigsstarter og prøvde meg på surdeigsbrød, og overraskende nok ble kroppen min mer glad av å spise dette brødet enn annet brød. Siden jeg egentlig forholder meg til LCHF var det nytt for meg å skulle begynne med «vanlig» mel igjen. Økologisk vel og merke.

Glutenet i surdeigen blir brutt ned (det blir ikke glutenfritt) når den behandles på denne måten. Det som da skjer er at kroppen kan tåle det bedre. Har du prøvd? Altså, mye mer magevennlig.

Da jeg var på sykehuset med Matheo Nicolai var Veronika en engel og kom med deilig surdeigsvaffler, kraftsuppe med grønnsaker og hjemmelaget syltetøy.

Herlighet for ei dame ! Hun visste av erfaring at sykehusmaten ikke er noe særlig for oss som liker det litt «annerledes», haha !

Vel, jeg må jo si at ost, egg og grønnsaker har fungert helt ok altså, 3 uker på sykehus gjør jo at man tilpasser seg litt også- og helt ærlig så er man faktisk heldig som bor i Norge hvor maten og hjelpen er gratis.

Jeg må få poengtere at det var 3 fantastiske uker på sykehuset. For noen omsorgsfulle, kunnskapsrike, gode, morsomme og herlige mennesker det er som jobber på barsel, føden og på nyfødtintensiven. Det kan ikke beskrives med ord hvor mye det betyr for oss som foreldre at de ansatte er så dedikerte i jobben sin. Ikke bare med barna våre, men også med pårørende og søsken.

Vel, over til pannekakerøra som jeg nå har prøvd meg på- jeg lar meg så inspirere av dyktige mennesker som kan sitt fag. Surdeigspannekaker ble faktisk en suksess i familien også, Hurra ! Det skal nemlig sies at det ikke alltid er like populært i  å skulle lage noe «alternativt» som jeg ofte gjør med LCHF- mat.

Surdeigspannekaker, ca. 20 stk store og deilige pannekaker

img_9831
Surdeigen skal settes dagen før med surdeigsstarteren

Dag 1: Bland sammen ingrediensene nedenfor og la stå over natten:

4 ss surdeigsstarter

600 g økologisk speltmel (jeg bruker 300 g sammalt og 300 g fint)

8 dl vann

Dag 2, morgenen etter:

8 egg

4 ss smeltet smør

2 ts kardemomme

2 ts kanel

1-2 ts himalaya/sea salt

Stek på god varme, du trenger faktisk ikke smør i panna på denne røra dersom du har ei  god panne, men prøv deg frem.

Håper du liker oppskriften og jeg håper magen din liker det !

Jeg ønsker deg en kjempedag- du finner meg på snappen til KOSTHOLDSDAMENE i dag der vi er et team damer som er genuint opptatt av kosthold ! Følg oss gjerne !

Ha en deilig dag og en enda herligere uke

Følg meg gjerne på snap: positivtfordeg /instagram: camillayong og positivtfordeg_no

Én kommentar Legg til din

Kommenter gjerne om du har noe på hjertet <3

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..