Spennende LCHF kyllingsuppe

Denne suppa smakte jeg for første gang for snart 11 år siden- og har vært forelska i den siden. Vi var en utrolig flott barselgjeng som møttes minimum 1 gang i uka da barna våre var små babyer. Og MAT stod selvfølgelig alltid på listen ! Denne suppa var det en av mødrene som serverte- og jeg som er oppvokst på vanlig tradisjonell pose supper må si at dette var som å komme til himmelen !

IMG_5750

Nå vil jeg gjerne dele denne oppskriften med dere. Jeg må bare påpeke at jeg har gjort en del endringer for å gjøre den enda mer LCHF-vennlig og magevennlig. Dette gjorde jeg ved å blant annet tilsette deilig creme fraiché, brokkoli, kraft, gurkemeie og vanlig kremfløte fremfor matfløte ! (PS: Eple eller frukt generellt er noe jeg egentlig ikke pleier å spise da kroppen min reagerer litt negativt på det. Men sammen med fett fungerer det bedre. I dette tilfellet er eplet en fantastisk ingrediens. Tro det eller ei, hihi).

Jeg lagde selvfølgelig en stor porsjon slik at jeg kan ha den til flere måltider, eventuellt fryse ned- og servere til min lunsjgjest som kom innom dag:

Ingredienslista mi:

1250 g kyllingfilét

1 løk (småhakket)

1 eple (skrellet), bruk gjerne to hvis du ønsker- gir en overraskende deilig smak

1 paprika

Brokkoli (den mengden du ønsker- tilsettes i ferdig suppe hvis du liker den rå)

1 boks creme fraiché

3 dl kremfløte

4 dl hjemmelaget kraft eller vann

3 bokser hakkede tomater

2 ss karri

1 ss gurkemeie

Ønsket mengde havsalt/himalayasalt og pepper

Masse deilig smør til steking

IMG_5738

IMG_5736IMG_5737

Slik gjør du:

Skjær opp kylling og løk. Fres dette i en panne, husk godt med smør.

Tilsett deretter eple og paprika-biter i panna.

Legg over i en stor kjele, tilsett karri, gurkemeie, salt, pepper og kraft/vann. Gi det et oppkok.

Ha så i hakkede tomater, fløte og creme fraiché. La alt få et oppkok i 10-15 minutter mens du rører regelmessig. Reguler og smak til med krydder.

Tilslutt kutter du opp brokkoli som serveres til suppen. Dersom du ikke ønsker rå brokkoli varmer du den selvsagt bare som du ønsker.

Bon apetité !


En liten update om min gravide hverdag: Som dere ser så vokser og gror jeg ! Magen ble veldig tidlig synlig denne gang i motsetning til for 12 år siden.

Jeg tok på meg treningstøy for å ta bilder. En trenings- og matblogg bør vel inneholde noen treningstøybilder? Hihi!

Formen min er noe bedret siden sist jeg blogget- og jeg ble jo så utrolig lykkelig da jeg skjønte at jeg kunne få svette og løfte litt. Det er ingen tvil om at det mentale meg trengte å komme seg over til treningssenteret mer enn det fysiske meg.

Likevel har jeg dager som ikke er like morsomme. Kvalmen og uvelheten innhenter meg til stadighet- ofte hvis jeg stresser, glemmer at det har gått mer enn 2t siden siste måltid, lite eller dårlig søvn- og på kvelden. Men jeg klarer å nyte livet litt også- heldigvis ! Jeg fokuserer på å få overskudd, energi og bygge en sterk(ere) kropp mentalt og fysisk frem mot fødsel ! Hver dag er unik og ulik !

 

Jeg ønsker dere en fantastisk uke videre ❤ !

Følg meg gjerne på snap: positivtfordeg /instagram: camillayong og positivtfordeg_no

Kommenter gjerne om du har noe på hjertet <3

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..