Enkle, deilige, mettende ketoboller/ sjokoladeboller/ kokosboller.

God mandag kjære lesere                                  Inneholder sponset produkt

I dag har vært en herlig dag.  Og en flott dag kan bare bli bedre med noe digg, ikke sant? Så da ble det et fat med disse enkle, deilige og mettende ketobollene. Også kalt LCHF kokosboller og sjokoboller!

IMG_2886

Jeg har en liten ting på hjertet: Og det er, riktig informasjon om begrepet lavkarbo og eller LCHF (low carb, high fat). Som kostholdsveileder er jeg, som mange andre opptatt av å informere om det kostholdet jeg selv kan stå inne for og som jeg tror kan fungere optimalt for oss.

Jeg må selv gjøre det som føles riktig for meg når jeg veileder kundene mine. I en jungel av hva som er riktig, sunt, best, mindre godt osv for kroppen vår både mentalt og fysisk kan det bli mange synsere. Og synsere er forsovet helt greit. Jeg synser jo jeg også. Basert på både egenerfaring, mine kunders erfaring, lært kunnskap og hva jeg leser og trekker til meg av informasjon. Samtidig er jeg også utdannet. Men ikke ferdig utlært. Ikke i nærheten…

MEN, det er et lite men, fordi, feilinformasjon er trist. Når man feilinformerer som kostholdsveileder, ernæringsfysiolog eller blogger er man med på å skape enda mer usikkerhet og forvirring for andre. Jeg som fremmer et lavkarbo/ LCHF kosthold går i mot strømmen av hva som blir anbefalt. Desevrre. Jeg har ikke valgt å være vanskelig. Jeg har valgt å fremme dette kostholdet fordi det kostholdet jeg tidligere har levd på ikke funket for meg. Du kan lese om dette her og her. Jeg kjenner til det norske ernæringsrådets råd. Jeg vet hva de fremmer. Jeg kan det kostholdet også, dersom noen spør meg om det. Men jeg er ikke enig i at det fungerer for alle. Og er det ikke sånn at vi anbefaler det vi selv liker, har tro på, ser fungerer, det som føles godt og riktig? Er det ikke det alle gjør i kostholdsverdenen?

Lavkarbo er et begrep der det regnes et maksimum av karbohydrat inntak på ca.130 g pr.dag. Samtidig som du reduserer karbohydratinntaket øker du inntaket av fett. Riktig type fett, som mettet fett. Feilinformasjon er når noen sier at de spiser lavkarbo ved at de har kuttet ned på karbohydratene. Og ofte, samtidig holder de seg unna fett, all type fett. Det er (desverre) ikke definisjonen på lavkarbo/ LCHF- begrepet. Dersom du bruker litt fløte, kokosmelk, ost og  smør i måltidene dine er dette helt supert, men det er ikke ensbetydende med at det er et lavkarbokosthold dersom du i tillegg har andre ingredienser ved siden av som inneholder mye stivelse, karbohydrater og sukker.

Lavkarboklubbens fordelingen av karbohydrater;

Streng lavkarbokost kan være nødvendig ved overvekt, diabetes type 2 og andre livsstilssykdommer,  20–40 gram pr.dag
Moderat lavkarbokost, 40–60 gram pr.dag
Liberal lavkarbokost kan benyttes av personer med god karbohydrattoleranse, 60–100 gram pr. dag

Lavkarbopyramiden
Variert, god og spennende mat, ikke sant? Det er ikke noe trollsk over maten vår. Du finner den i alle dagligvarebutikker.

Jeg skjønner at det ikke alltid er enkelt i dette virrvarret av informasjon, men sjekk litt opp dersom det er noe du ønsker å teste ut og lære mer om. Og igjen: lavkarbokosthold/ LCHF er et variert kosthold og man kan legge seg på et lavt nivå av karbohydrater, et middels eller moderat. Når det kommer til valg av fettkilder kan man også variere ut i fra hva som fungerer for nettopp deg, ditt velvære, din livsstil og din smak. Og jeg lover deg, det er så mye mer enn bare bacon og egg ❤ !

Så, tilbake til ketobollene…

IMG_2883

IMG_2884

Siden det nærmer seg jul og jeg ikke har bakt så mye annet enn ostebollene var det jo veeeldig på tide å bake noe som kan minne om jula, so here it goes;

Ingredienser:

250 g kokos (en hel pose)

200 g smør, romtemperert

2, 5 ss kakao pulver

1 ss tagatesse (dersom du har annet søtningsmiddel kan du selvfølgelig bruke det)

1 ss sukrin gold (dersom du har annet søtningsmiddel kan du selvfølgelig bruke det)

ca. 4-6 ss fløte

Rør alt sammen til en masse med hendene og tilsett fløte i den mengden som passer for deg for at bollene henger sammen. Rull til små kuler, legg på brett eller i skål og nyt. Sett i kjøleskap ! Legg de gjerne i en boks etterhvert som de har fått stivnet litt ❤ !

IMG_2887

Ønsker deg fortsatt en deilig mandagskveld.

Positive tanker, takknemlighet og glede gir positive resultater

Følg meg gjerne på snap: positivtfordeg /instagram: camillayong og positivtfordeg_no

2 kommentarer Legg til din

  1. Reidun Apalseth sier:

    Hva er næringsinnhold i disse?
    Prøver meg på ketosediett 🙂

Kommenter gjerne om du har noe på hjertet <3

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..