Vann for vårt velvære

… og for helsa vår !

«Drikk mer vann», «husk å drikke masse vann» – dette er setninger vi ofte hører samtidig som mange får dårlig samvittighet for at de ikke får i seg nok vann.

Men hvordan kan man få i seg nok (mer) vann når man i utgangspunktet glemmer det? Og har man noen gang lyst på vann? Hva smaker egentlig vann og på hvilken måte kan vi få i oss mer?

IMG_2588

IMG_2559

Har du noen gang tenkt over temperaturen på vann? Har du lagt merke til at det kan være en forskjell  på dagsformen for når du ønsker iskaldt vann, romtemperert vann og kanskje også både lunkent og varmt vann?

Jeg har et lite tips å komme med nå som jeg er så heldig å ha ei superskjønn roomie som er flink på godt vann. Det er ikke noe nytt, men gu´så digg, friskt og sunt det er. Fyll en mugge med vann. Kutt opp ønsket mengde med fersk ingefær, fersk chili og fersk sitron.

IMG_2558

Legg det i muggen og la det stå i romtemperatur. Nyrene jobber mindre når vannet ikke er iskaldt. Jeg har ikke alltid lyst på vann, men nå som muggen står lett synlig, lett tilgjengelig og det ser så friskt og flott ut, så drikker jeg mer vann. Jeg har faktisk lyst på! Dersom du tenker at du ønsker kaldere vann fyller du bare halve glasset fra muggen og resten fra springen. Lett ! Muggen kan stå ute i ca. 2 døgn.

Dersom du er av typen som lettvint tyr til dyrt flaskevann med og uten kullsyre: Don´t ! Lag ditt eget ! Flaskevann inneholder ofte skjult sukker, aspartam og andre unødnvedige ingredienser. Ønsker du derimot kullsyre anbefaler jeg deg å heller kjøpe en kullsyremaskin og lage digg kullsyreholdig vann hjemme !

IMG_2563

Jeg ønsker likevel å påpeke at jeg, personlig mener at du ikke skal overdrive vann dersom du i utgangspunktet mener at du er flink nok. Det er så mye fokus på at vi må drikke mer og mer og mer vann. Det er  mulig å overdrive inntaket. Og det er desverre ikke like heldig for kroppen din.

Ekspertene mener at vi skal ligge et sted mellom 1 l- 2, 5 l om dagen. Det spesifiseres ikke alltid hvem som skal drikke hvor mye i forhold til alder og livsstil. For oss som trener så er det naturlig at vi bør drikke noe mer vann enn de som ikke trener blant annet fordi vi svetter. For høyt vanninntak kan føre til noe som heter hyponatremi. Dette kan skje når inntaket av for store mengder vann over lengre tid tynner ut saltinnholdet i blodet vårt (bli ikke redd, det er kun ment for å informere om at det kan forekomme). Dersom du er en av dem som drikker mye vann og holder deg unna salt (da statens ernæringsråd sier at vi må holde oss unna salt, spesielt raffinert salt) vil jeg råde deg til å bruke noe salt i maten. Men bruk da gjerne himalayasalt og- eller havsalt.IMG_2587

Er du enig i at det ikke føles særlig behagelig å gå rundt og være «stappfull» av vann eller løpe på do hvert kvarter?

Så drikk også vann med måte og vær kreativ.

  Positive tanker, takknemlighet og glede gir positive resultater

Følg meg gjerne på snap: positivtfordeg /instagram: camillayong og positivtfordeg_no

Kommenter gjerne om du har noe på hjertet <3

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..