Ketose

… i siste innlegg nevnet jeg såvidt i en bisetning at jeg skal gå keto. Det betyr, at jeg skal inn i ketose. Jeg har det best på lite karbohydrater (husk at lite ikke er ensbetydende med null), mye fett og normalt med proteiner. Det krever litt mer planlegging og vilje, men det går fint over en periode. Det er ikke farlig å være i ketose i flere uker og måneder men jeg har ingen intensjon om å forbli der. Jeg skal rett og slett bare være litt snillere med kroppen min nå som den har gått gjennom en tyngre periode med sykdom ! Jeg har vært i ketose i 14 dager allerede men i helgen har jeg klart å klusse det til igjen. Og hvordan klusser man til ketose tenker du kanskje? JO, man spiser mer karbohydrater og sukker enn man skal- og så fortsetter man å spise karbohydrater og sukker… plopp, så er man ute av ketose ! Ikke særlig gøy for kroppen min.

IMG_2200

Burger med mozarella, avokado, løk og tomat- easy at that. Bytt gjerne ut tomater med agurk eller brokkoli i ketose hvis det er nødvendig pga karbohydratinnholdet. Det regulerer du selv.
Burger med mozarella, avokado, løk og tomat- easy at that. Bytt gjerne ut tomater med agurk eller brokkoli i ketose hvis det er nødvendig pga karbohydratinnholdet. Det regulerer du selv.

For de som ønsker litt mer informasjon om ketose så kan dere lese dette hos dyktige Melissa Spania som har skrevet enkelt og informativt om dette. Les gjerne innlegget hennes om hvordan starte på LCHF med oppskrifter til her.

Å bo på Geilomo sykehus innbefatter at vi som foreldre har mulighet til å kjøpe en middag pr.dag via dem. Det er enkelt samtidig som det er en veldig rimelig utgift på middag. Men den er jo ikke spesialtilpasset meg som skal i ketose. Likevel handler det om planlegging for min del og jeg finner alltid positive og gode løsninger. Spiser mer saus, kjøtt og grønnsaker. Utelater stivelses- og karbohydratrike ingredienser som poteter, ris, pasta, gulrøtter dersom det er dette som blir servert. Jeg vet at sausen ofte inneholder noe maizenamel, litt hvete og- eller potetmel. Men det slår ikke kroppen min ut av ketosen så da spiser jeg dette likevel. Og dere? Jeg går ut på restaurant og spiser også. Ikke noe problem. Her på Bardøla, Sofias er de fantastiske til å tilpasse seg meg, haha: Jeg bytter ut poteter med deilig brieost- og tro meg, jeg får ikke bare en liten skive brieost. NOPE, deilig, masse og mettende brieost. NAM ! Kred til Sofias Café og bar på Bardøla hotell!

Osteboller digger vi
Osteboller digger vi

Jeg bor på hytte med 2 andre skjønne damer som også spiser nokså likt meg. Vi lager derfor deilig, spennende og næringsrik mat utenom noen middager. Rett og slett LCHF og ketose-vennlig mat. Mmmmm ! Hvis du lurer på om vi koser oss? JA hjelpes- man kan kose seg gløgg på både LCHF og i ketose. Kos er ikke ensbetydende med masse godterier, potetgull, brus og kaker- det gjør often kosen til noe værre for flere av oss. Har du merket det? Slapphet, trøtthet, vondter i ledd, mage-tarm utfordringer, litt mer temperamentsfull, sover dårligere, oppblåsthet.. ja, listen kan desverre forlenges. Dette er ikke ønskelig, så da liker jeg kose meg med næringsrik, mettende og kroppsvennlig- mat. Og det er mat du finner i dagligvarebutikken- heldigvis, hihi.

Eggemuffins med det du ønsker oppi
Eggemuffins med det du ønsker oppi

Jeg har lagt ut en del oppskrifter her og her. Alt er ikke ketosemat, men husk at man selv må regulere og teste på egen kropp. Vi tåler ulike mengder med fett, karbohydrater og protein. I tillegg er  det selvfølgelig flere faktorer som påvirker vår helse og vårt velvære. Som matinntoleranser, allergi, stress, livssituasjon osv. Ta hensyn til deg selv- hør på kroppen men test ut ! Som jeg har nevnt tidligere: Dersom det du gjør nå ikke gir deg den positive helsen og velvære du ønsker og trenger for å fungere optimalt i hverdagen- da kan det kanskje ikke skade å prøve noe (helt) nytt? Ta gjerne kontakt med kyndige personer for dine utfordringer.

Men dere? Over til noe annet: Jeg drar hjem en tur til Tønsberg i kveld fordi jeg skal være med og kjøre et SPINNING MARATON med to fantastiske, energiske og herlige kollegaer fra Stamina Gressbanen i Tønsberg på lørdag !

Vi gleder oss til lørdag 9.30 ! Kommer du?
Vi gleder oss til lørdag 9.30 ! Kommer du?

Bli med hvis du er medlem på senteret vårt: Jeg lover stemning, svette, energi og selvfølgelig har vi noen premier vi trekker ut flere vinnere på ! WOOHOOOOO ! Altså, lørdag 9.30- 11.30 skal vi lage en SVETTEFEST i sykkelsalen !

PS: Å trene i ketose for meg er PERFEKT. Masse energi, utholdenhet, styrke ! Jeg trenger ikke påfyll på 2 t hvis jeg bare spiser noe i forveien. Blodsukkeret mitt tøyser ikke ! Før jeg startet på LCHF kan jeg fortelle at jeg slet med 2 t trening fordi jeg gikk tom for energi og hadde lavt blodsukker. Not good for me !

Rock this day !

Følg meg gjerne på snap: positivtfordeg /instagram: camillayong og positivtfordeg_no

2 kommentarer Legg til din

  1. Hei på deg Camilla!

    Ja, ketose er kjekt innimellom, tenkte å gjøre det samme selv fra neste uke. Har selv spist karbo de siste dagene (ukene) og føler meg egentlig bare helt pyton. Kviser, uopplagt, oppblåst mage osv.
    Klem til dere alle på sykehuset, forresten!

    1. Ja jeg liker når kroppen min er i ketose, det er spesielt godt hvis jeg har vært litt liberal på kosten 🙈! Go keto neste uke ja- gøy ! Tusen takk for klemmer. Håper alt er bra med dere alle. Hils mannen

Kommenter gjerne om du har noe på hjertet <3

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..