Hjemmetrening i påsken/ Homefitness at Easter time

Kjære herlige lesere!

Påsken har startet for noen av oss- og igjen vil jeg bare minne dere om at treningsmuligheter ikke forsvinner selv om vi mister tilgang til treningssentre.

Hjemmetrening kan være både tungt, enkelt, deilig, intensivt, rolig, morsomt og utfordrende. Du kan velge lange treningsøkter eller kortere treningsøkter. Det er helt opp til deg selv. Du kan trene på kjøkkenet, i stua, på soverommet, i kjelleren, på loftet, ute på terassen,  i hagen- hvor som helst, der hvor du har plass og der det passer best for deg. Du er ikke avhengig av masse utstyr så fortvil ikke. Du kan bruke det du har av bord, stoler, benker, kluter, ullsokker osv.

Du har lett tilgang til vann, toalett, dusj, mer vann og du slipper å bruke tid på å komme deg til og fra treningssentre/treningsarena, samt at det er gratis. Er det ikke topp?

Jeg elsker å trene på treningssenter og på crossfitsentre og jeg kan fortelle dere mange gode grunner til dette, men hjemmetrening er likevel et supert alternativ. Ofte får jeg høre fra både kunder og andre mennesker jeg møter at tiden er det som gjør at man ikke får trent: «Tiden strekker liksom ikke til», «det skulle ha vært flere timer i døgnet», «barna legger seg så tidlig» osv. Vi har alle like mange timer i døgnet- men siden vi har ulike hverdager vil det være flere faktorer som er med på å påvirke når og hvor og om man i det hele tatt får trent og beveget seg. Vi er ulike i hva som gleder og motiverer oss, og det er herfra vi må ta vårt utgangspunkt, eller hva?

Hjemmetrening, kan som jeg nevnte bestå av både lange og korte økter. Dette bestemmer man jo selv- men ofte ønsker i allefall jeg, en kjapp og intensiv økt. Så her kommer eksempel på min type hjemmetrening: Jeg har en intervall tidtaker fra GYMBOSS som du kan kjøpe her eller her. De har også fått en app til smart telefonen din og den kan du laste ned via itunes eller applestore.

Jeg setter «pausen» på 20 sek og jobbing på 50 sek:

Jumping jacks (hoppe som en sprellemann)

Dype knebøy med kick til siden

Jumping jacks

Opp/ned i planken

Jumping jacks

Glidende utfall bakover på klut

Jumping jacks

To arms push up med klut

10 burpees

Mage

Denne økten tar litt over 10 min ! Dersom jeg har masse mer energi gjør jeg den to eller tre runder- men dette bestemmer jeg meg for på forhånd.

Her kommer noen bilder, de er desverre ikke synkronisert med øveselene ovenfor da jeg ikke rakk å ta nye bilder:

Ettbens knevøy/one legged squat
Ettbens knevøy/one legged squat
Get up on your toes, using your balance and calfs
Get up on your toes, using your balance and calfs
Høye kneløft/High Knees
Høye kneløft/High Knees
Sliding lunches with a cloth/glidende utfall med en klut
Sliding lunches with a cloth/glidende utfall med en klut
Enarms push up, en arm frem/One arm forward, the other arm taking a triceps push up
Enarms push up, en arm frem/One arm forward, the other arm taking a triceps push up
Opp på tå, utfordre balansen og bruk leggene/Get up on your toes, using your balance and calfs
Opp på tå, utfordre balansen og bruk leggene/Get up on your toes, using your balance and calfs

 Positive tanker gir positive resultater


Hello dear readers.

The easter holiday has started for many of us. Again, i just want to point out that we still can do some training even without a trainingsenter.

Home fitness training can be both hard, easy, delicious, intensive, calm and fun. You can choose wether it´s gonna be long workouts or shorter workouts. It is entirely up to you . You can workout in the kitchen , in the living room , the bedroom, the basement , the attic , out on the terrace , in the garden – anywhere, where you have room and where it suits you . You are not dependent on lots of equipment so do not despair. You can use what you have of tables , chairs , benches , cloths, socks etc.

You have easy access to water , toilet , shower , more water and you will not have to spend time to get to and from gyms / fitness arena , and it ‘s free. Isn´t that great?

I love to work out at the gym and on crossfitsentre and I can tell you many good reasons for this, but home training is still a great option. Often I hear from customers and other people I meet that time is what makes that one can not get trained , «I can´t find time», » it should have been several hours in a day «, » kids goes to bed so early» etc. we all have the same number of hours a day – but since we live different lives there will be several factors that have an influence when and how and whether we will find the time to do some training. We are different in what pleases and motivates us, and it is from here that we must take our starting point, or what ?

Home Training can as I mentioned consist of both long and short sessions . You deside, but I often want a rapid and intensive session . So here’s the example of my kind of home training: I have an interval timer from GYMBOSS which you can buy here. They also got an app to your smartphone and you can download via itunes or apple store.

I put » pause » for 20 sec and 50 sec of work :

Jumping jacks

Deep squats with kicks to the side

Jumping jacks

Up / down the plank

Jumping jacks

Moving backward lunge on cloth

Jumping jacks

Two arm push up with cloth

10 burpees

Stomach

This session takes just over 10 minutes ! If I have lots more energy I repeat this round once og twice – but I usually decide this in advance .

The pictures are not syncronised with the session over, I didn´t have the time to take new pictures.

Positive thoughts produce positive results

Kommenter gjerne om du har noe på hjertet <3

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..