Surdeig, kraft og fermentering

I år ble jeg klar over at det finnes noe som gjør tarmhelsa vår og helsa vår til det bedre- som ikke nødvendigvis har noe med LCHF å gjøre men som absolutt kan la seg kombinere. Det har eksistert i flere hundre år tilbake, jeg har bare ikke fått det med meg…

-men nå er jeg virkelig i modus til å lære mer om surdeig, kraft og fermentering.

Fermentering er en konserveringsmetode hvor man kan konservere både mat og drikke. Maten og drikken går gjennom gjæringsprosesser som igjen legger til rette for vekst av melkesyreproduserende bakterier. Disse bakteriene omdanner stivelsen i korn, grønnsaker og frukt til organiske syrer og enklere sukkerarter. Enzymene som dannes bryter så ned protein til peptider og aminosyrer. Fett brytes ned til fettsyrer og glyserol.

Dette er igjen med på at kroppen din lettere vil klare å fordøye maten.

Disser organiske syrene som dannes under fermeteringsprosessen, er naturlige konserveringsmidler som bevarer næringsstoffer og forebygger at maten og drikken råtner. pH- verdien senkes under gjæringsprosessen som igjen hindrer at andre mikroorganismer får sin vekst (Gry Hammer, Fermentering, Mat og drikke for glade tarmer og gode smaker 2016)

img_9341