Om meg

Positive tanker, takknemlighet og gleder gir positive resultater
IMG_9210

IMG_6190Jeg nyter livet med alt av utfordringer, morsomme og hyggelige opplevelser det medbringer.

 Jeg håper denne bloggen kan inspirere, motivere og kanskje også få deg til å smile litt? 

Latter, glede, god helse og takknemlighet for det vi har og det vi har muligheten for å oppnå er viktige faktorer i livet mitt. 

Takk for at du tar en titt

Intro: Bloggen min er bygget på det kostholdet som jeg erfarer er rett for hva som er best for meg, min kropp og min helse= matmotbetennelse. I over 30 år har jeg spist «sunn norsk kost» = lettprodukter, grove kornprodukter og lite fett i tillegg til å trene i tide og utide- men jeg har likevel endt opp med insulinresistens, svangerskapsdiabetes, overvekt, pcos og andre daglige plager. Da jeg begynte på min utdanning fra Tunsberg medisinske over nett forandret dette livet mitt. Jeg nyter livet på en helt annen måte nå som jeg spiser «karbolett med mye fett» som jeg velger å kalle det- andre kaller det lavkarbo, lchf- og det er helt supert <3. Jeg stresser mindre med treningen og nyter også dette på en helt annen måte, samtidig som jeg får bedre resultat. I 2016 ble jeg introdusert for fermentering og surdeig, dette er virkelig ny læring for meg og så utrolig spennende. Jeg har lært så mye om hvor viktig en god tarmhelse er for helsa vår- og at flere typer melkesyrebakterier er viktig for at dette skal finne sted. Du finner også noen oppskrifter med fermentert mat.

Hei kjære lesere, mitt navn er Camilla Yong Bratteli (81-modell). Jeg er oppvokst i Sola kommune ved Stavanger, men bosatt i Tønsberg sammen med min fantastiske samboer og vår sprudlende jente født i 2004 og vår lille sønn født i 2016.

Jeg har alltid hatt en sterk interesse og passion for kost, ernæring og trening. Siden min første dag som 16 åring, på Sports Club i Stavanger visste jeg at det var dette jeg ønsket å jobbe med- en dag! Men det skulle ta mange mange år før sjansen bød seg.

Tønsberg 2002-2004: Idrett grunnfag og idrett mellomfag.

Tønsberg 2005-2009: Mitt første møte som ansatt i treningssenterbransjen startet på Lekeland! Jeg var kjempefornøyd! Men jeg hadde fortsatt et håp og ønsket hele tiden på å få sjansen til å bli instruktør. Etter noen år bak lekelandsdisken, resepsjonsdisken og flere helger som treningsveileder, kom sjansen jeg så lenge hadde ventet på.

Tønsberg 2009-2011: Jeg fikk jobb på et annet treningssenter litt utenfor Tønsberg sentrum, hvor jeg fikk lov å prøve meg på akkurat det jeg ønsket! Superskummelt, men kjempemoro! Jeg var lykkelig! Det utviklet seg fra spinningsalen og videre til saltimer og livet var fantastisk! Samtidig ble jeg også Easy Life livsstilsendrings- instruktør. En absolutt fin erfaring jeg ikke ville være foruten.

Tønsberg 2011-2013: Jeg var ansatt som vikar på et tredje treningssenter utenfor Tønsberg sentrum der jeg har hatt både saltimer og treningsveileder. Deltidsstudent på Diakonhjemmet Høgskole, jobb i kommunen, egentrening og selvfølgelig oppstarten av Positivt For Deg der jeg tilbyr personlig trening og kostveiledning hjemme hos kunden! Jeg tilbyr også foredrag, personlig trening, samt livsstilsendringskurs hos bedrifter. Denne reisen er fantastisk og jeg ser bare lyst på fremtiden.

Tønsberg 2013-2014: Jeg er per i dag tilbake til det første treningssenteret jeg tidligere har jobbet på, da med annen eier. Jeg er vikar som salinstruktør. Jeg er fortsatt deltidsstudent på Diakonhjemmet Høgskole som kommende sosionom og starter mine 18 praksisuker mandag 27.januar 2014. Dette skal jeg kombinere med både egentrening, Positivt For Deg og annen type jobb. Jeg er sikker på at 2014 blir enda et fantastisk år!

Tønsberg 2014-2015: Jeg skal avslutte min bachelorgrad i sosialt arbeid og jobbe videre med Positivt For Deg.

Tønsberg 2015-2016: I 2015 var jeg avgangselev på Diakonhjemmet, Oslo. Jeg er utdannet sosionom !

Jeg har også fått godkjent en tverrfaglig valgfri bachelor i idrett og ernæring og denne bacheloren gjorde meg ekstra lykkelig. Jeg jobber videre med firmet mitt Positivt For Deg hvor jeg periodevis/ sesongbasert tilbyr BOOTROCK trening på Eik i Tønsberg (PT i gruppe). Ikke noe nytt, bare nytt navn på bootcamp-øvelser. Jeg tilbyr også kostveiledning hjemme hos deg eller via nett.

Jeg fortsetter som vikar på treningssenteret Stamina Gressbanen som instruktør. Akkurat nå føler jeg at jeg er der jeg vil være. Det er mange ting som skjer rundt meg og jeg gleder meg til hver eneste dag.

Jeg er for å utvide, utforske og vokse både personlig og som bedrift. Sammen med gode, driftige og positive samarbeidspartnere, kollega og venner vet jeg at det bare kan bli bedre og større.

IMG_3660

_____________________________________________________

Å skulle starte mitt eget firma, Positivt For Deg, skrevet da jeg opprettet bloggen:

IMG_8475

Jeg ble ferdig utdannet Kostveileder (Kost og Ernæring) fra Tunsberg Medisinske skole (mars 2013) og mener at jeg endelig har funnet det som har passet meg og min kropp best. Etter snart 20 år med prøving og feiling av både treningsmetoder og (ugunstige) treningstider, samt det ene strenge kostholdet etter det andre uten å få de helsemessige og fysiske resultatene jeg har ønsket har gjort at jeg til tider og veldig ofte har vært fortvilt. Men ved å snu helt om på den tankemåten og det levesettet jeg til nå hadde gjort, har jeg fått så gode resultater fysisk og mentalt som jeg før bare kunne drømme om. Kun etter at jeg har gått over til et karbohydratfattig kosthold. Samtidig økte jeg inntaket med mettet fett betraktelig da jeg alltid har blitt fortalt at jeg skal holde meg borte fra dette. Lite fett og lite karbohydrater- det fungerer ikke i lengden. Man sulter, craver og får lavt blodsukker. Iallefall jeg. Jeg fokuserer også på å spiser så rene produkter som mulig- gjerne noe økologisk. Jeg hadde aldri trodd at jeg kunne få en så god fysisk helse og et så positivt velvære ved å spise masse mettet fett, proteiner og kutte ned på stivelse, karbohydrater og sukker. Jeg var, som mange andre et produkt av lite fett, mindre karbohydrater/stivelse/sukker og litt proteiner- men resultatene uteble. Det eneste som muligens holdt min kommende diabetes 2 i sjakk var at jeg trente masse. For mye. Gjerne flere ganger til dagen. Hvem orker det i lengden?

Nå er LCHF (lowcarbshighfat) fokuset mitt. Jeg tåler mindre karbohydrater enn andre, og kroppen kan håndtere mye fett. Dette har jeg brukt litt tid på å finne ut av i egen kropp- jeg tror at vi må alle finne vår greie og vår vei. Dette er min livsstil og jeg kan ikke se for meg å skulle gå tilbake til det gamle jeg en gang hadde. Så lenge jeg kan huske har jeg hatt plutselige blodsukkerfall og føling opptil flere ganger i uken, gjerne flere ganger om dagen. Det var så ille i perioder at det påvirket livet mitt daglig.

Jeg måtte spise i tide og utide og alltid passe på å ha med meg mat hvor jeg enn var. Til og med under trening og deretter rett etter trening. Men etter bare 3-4 dager med nytt kosthold forsvant dette- og har vært borte siden. Det er en fantastisk følelse. Jeg har med andre ord blitt kvitt insulinresistens- noe som på lengre sikt mest sannsynlig ville ført til Diabetes type 2 ganske så snart. Dette er bare en av flere tilstander jeg har og har hatt i kroppen min som er blitt redusert og borte ved å «bare» forandre på kostholdet mitt. Jeg har også, så lenge jeg kan huske, stått opp på natta og tisset. Helt siden jeg var ei lita jente. DET gir IKKE kvalitetssøvn. Men etter å ha lagt om kosten sover jeg hele natta ! Og dette gir kroppen mange positive goder.

Jeg har astma og allergi og fått diagnosen PCOS. Vår kjære datter har også astma, allergi og atopisk eksem. Det finnes flere grunner for meg og mine i mitt liv til å gjøre det som er best for oss.

Det fysiske resultatet og treningsresultater som jeg vet flere ønsker å forbedre har også fått positive virkninger. Likevel, som med alt annet, vet jeg at ting tar tid. I tillegg vil det være viktig å jobbe med mental forebygging og forberedelse både før forandringsprosessen, i forandringsprosessen og etter. Men en ting er sikkert: jeg har funnet det som er rett for meg og min kropp. Å kutte ned på karbohydrater/stivelse/sukker og innta mer mettet fett er et hett tema- men det er ikke snakk om å gå i null med karbohydrater og bare sitte igjen med fett, slik mange tror. Det er et spenn av muligheter innen denne livsstilen. Og man må bare finne sin egen balanse.

Dette var med på å sette griller i hodet mitt. Jeg ville bruke all den (nye) kunnskapen som jeg nå har hadde tilegnet meg. Jeg ville dele og rope det ut! For dere! Med dere! Det er fantastisk å få lov til å dele med andre- og i tillegg både få se og høre at det er Positivt For Deg. Og da var det gjort! «Positivt For Deg kom som lyn fra klar himmel» og plutselig var jeg i gang med eget foretak. Videre i prosessen så jeg fordelene med å legge inn personlig trening, bedriftstrening osv da dette er etterspurt, samtidig som jeg er åpen for forslag til samarbeid og nyttige innspill til hvordan jeg kan utvikle meg og min bedrift til det bedre for deg- og dine.

Når jeg i 2015 fikk godkjent tverrfaglig Bachelor i idrett og ernæring ble julaften ekstra ekstra flott.

  Positive tanker, takknemlighet og glede gir positive resultater

Følg meg gjerne på snap: positivtfordeg /instagram: camillayong og positivtfordeg_no

2 kommentarer om “Om meg

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s