Kosthold

Mat bør gi deg glede og overskudd

Mat bør gi deg glede, ikke bekymring
Mat bør gi deg glede, ikke bekymring

Lavkarbo/LCHF (low carbs high fat) er ikke bare en standard. Kostholdet kan reguleres rundt det som fungerer for deg, ditt liv, ditt velvære og der du er. Hvordan de ulike næringsstoffene påvirker kroppen vår avhenger av flere faktorer. Likevel kan man på en enkel måte si at sukker, stivelse og karbohydrater (raske og trege) påvirker blodsukkeret vårt, som igjen fører til utskillelse av hormonet insulin. Fett påvirker ikke blodsukkeret vårt, og da heller ikke insulinproduksjonen. Men igjen- det er noen ganger mer komplekst enn som så fordi kroppen vår er et fantastisk (komplisert?) system !

Her finner du blogginnleggene som inneholder oppskrifter på det jeg mener vi kan spise når som helst, så lenge vi har lyst på det. I min matverden kategoriserer jeg nok ikke noe som kun forbeholdt frokost, lunsj, middags eller kvelds. Jeg spiser det jeg liker, det jeg har lyst på og det som er tilgjengelig- når jeg ønsker det ! Og på den måten får jeg maks #matglede ut av måltidene mine samtidig som jeg oppnår et stabilt blodsukker og lite til ingen utskillelse av hormonet insulin, samt stresshormonet kortisol ❤ !

Jeg er også blitt veldig glad i fermentering da gode bakterier for tarmen vår også er viktig for god helse. Fermentering er kjempespennende og gøyalt, samtidig som det smaker deilig.

Ta gjerne kontakt!

  Positive tanker, takknemlighet og glede gir positive resultater

Følg meg gjerne på snap: positivtfordeg /instagram:  positivtfordeg_com

Kommenter gjerne om du har noe på hjertet <3

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..