Næringsrike avokadomuffins

IMG_4041

Mine dyktige venninner, Veronika og Stine som driver Bare Bra Barnemat har kommet med en oppskrift på deilige og sunne avokadomuffins. Nå som vår lille Matheo Nicolai går i barnehagen (det har han forsovet gjort siden januar 2018) og vi tar med niste hver dag er det noen ganger utfordrende å vite hva jeg skal legge i matpakka hans.

Jeg ønsker at sønnen vår skal få næringsrik, mettende og velsmakende mat som gir ham positiv energi utover dagen. Det er viktig for meg at han er god og mett hvorpå han har et stabilt blodsukker som igjen er med på å bidra til at han får en best mulig dag. Da sover han bedre, hjernen er beredt på alt det han opplever og tilegner seg av kunnskap og kroppen hans vil kunne takle stress bedre enn om man blir foret på næringsfattig mat som gir blodsukkersvingninger osv. Dette er et tema mange mødre kunne ha snakket lenge om- det er ikke min misjon i dag. Jeg vil bare dele oppskriften med dere som jeg må si jeg liker veldig godt.

Jeg har gjort akkurat det som står i oppskriften til Bare Bra Barnemat, bortsett fra en ting. Ser du hva?

Dette er hva jeg brukte:

2 modne avokado (jeg kjøper pakken med to og to)

1 moden banan

2 egg

4 tørkede aprikos (økologisk hvis du finner)

1 ts bakepulver

1 ts vaniljepulver

2 dl økologisk spelt mel

3 dl økologisk havregryn

50 gram økologisk mørk sjokolade

Dette gjør du:

Ha avokadokjøttet og den skrellte bananen i blenderen sammen med aprikoser og egg. Kjør i blenderen til konsistensen er jevn og fin.

xlahiehsfktr6ph4ckrfa.jpg

Bland deretter mel, havregryn, bakepulver, vaniljepulver og sjokolade (finhakket) i en bolle før du blander dette inn i avokadoblandingen.

Ht9jS9dXQSKsGC%QVSd4mg

img_4038.jpgbRQ2u1BcRBeBOQ3fGh2miw

Jeg fikk 12 fine avokadomuffins på denne blandingen. Stek på 180 grader i ca. 15-25 min. Følg med.

Disse gleder jeg meg til å servere mini etter barnehagen- jeg har et lite håp om at også storesøster på 13 år vil like disse ❤ ! Blir det en suksess skal jeg lage store porsjoner og fryse ned.

9Q0FCNOSQdatmUrf2PKVcA

Nyt dagen!

Du finner meg på snap: positivtfordeg og instagram: positivtfordeg_com

Kommenter gjerne om du har noe på hjertet <3

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..