Surdeigsrundstykker for hele familien

-som også kan være bra for din tarmhelse !

Jeg er så inspirert til å lage surdeigsbakst for tiden og prøver å sette meg mer og mer inn i dette med fermentering. Jeg har tidligere laget surdeigspannkaker som er blitt kjempepopulært hos datteren vår- HURRA !

Her kommer oppskriften på hvordan jeg lager rundstykkene til Gry Hammer, da jeg måtte moderere litt:

img_0601

1 l vann

2 ss surdeigsstarter

1 ss mineralsalt

2 grovraspede økologiske gulerøtter

350 g økologisk fin spelt

550 g økologisk sammalt spelt

150g økologisk havregryn

4 ss chiafrø

Havsalt/himalayasalt til å strø på toppen av rundstykkene før steking

Bland alt sammen, la stå i minimum 12 t, legg så rundstykkene på brett med skje. La rundstykkene etterheve i 1-2 t og stek på midterste rille i 25-40 minutter på 160 grader.

img_0617

De ble utrolig gode- mine ble ikke særlig høye, jeg måtte le litt. Men jeg hadde ingen problemer med å dele dem i to og legge masse godt og deilig pålegg inni. Desto mer smør, ost og grønnsaker, desto bedre ❤ !

img_0618


img_0383

Ellers går dagene utrolig fort når man har en liten herremann på drøyt 4 kg (han har doblet fødselsvekten) som skal ha all oppmerksomhet 24-7.

I dag er han faktisk 8 uker – jeg kan ikke fatte hvor tiden har blitt av ! Nydelige lille altså ❤

Foreløpig har han ikke en rutine som gjør at jeg vet når jeg får tid eller overskudd til alt jeg skulle, burde og vil ha gjort. Men jeg regner med at dette kommer etterhvert. Dere finner meg på snap positivtfordeg daglig, men det er varierende hva jeg får gjort av inspirerende matlaging og trening.

Jeg har kommet i gang med treningen i treningsrommet jeg har fått meg i vårt nye hus, wiiihiiii ! Det gir sååå mye energi når jeg får surret meg ned dit. Til nå har jeg bare fått trent to helger på rad, men det går fint- det stresser meg faktisk mindre enn jeg hadde trodd.

I dag ser jeg frem til hyggelig besøk av ei venninne og babyen hennes som kom bare noen dager etter Matheo Nicolai. Hun hadde termin lenge før meg, haha. I tillegg kommer min bestis senere også. Elsker besøk ❤ !

Ha en fantastisk uke- vi sees når vi sees her inne.

Følg meg gjerne på snap: positivtfordeg /instagram: camillayong og positivtfordeg_no

Én kommentar Legg til din

Kommenter gjerne om du har noe på hjertet <3

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..