Å sjonglere livet i en travel hverdag og oppskriften på den enkleste LCHF eggehakke

Hei kjære lesere

… som overskriften sier så tror jeg de fleste kjenner på det å skulle sjonglere alt sammen i en travel hverdag. Enten du har barn eller ikke så er hverdagen noe av det travleste. Vi fyller den opp med burde, skulle, vil og må – gjøremål. Alt fra jobb, hjem, aktiviteter osv. Og midt oppi alt dette så er M A T et tema for de fleste. Enten det er å ikke spise, eller det er når skal jeg spise. Så kommer det evige temaet, hva skal jeg spise. Lett ? Ikke alltid.

En av de mest synlige og beste virkningene jeg fikk da jeg startet min LCHF reise var at jeg ikke trengte å bruke halve dagen på å skulle ta meg tid til å spise. Tidligere spiste jeg 6-8 måltider (inkludert mellommåltider) hver eneste dag fordi et kosthold med lite fett og lite karbohydrater gjorde meg sulten pga for mye blodsukkersvingninger. Det var slitsomt fordi jeg hele tiden måtte planlegge å ha med meg mat uansett hvor jeg var eller jeg måtte være i nærheten av et sted de solgte mat, det var slitsomt fordi jeg hele tiden var redd for å få lavt blodsukker og gå rundt uvel og sulten, og det hemmet meg egentlig ofte i å ha fokus på det som skulle gjøres. Kjenner du deg igjen?

Når du bytter ut karbohydrater med fett går du ikke rundt sulten på samme måte. Fett holder iallefall meg mett mye lengre, samtidig som jeg får et jevnt blodsukker som igjen gir meg god og langvarig energi. I en travel hverdag der jeg har lyst å bruke tiden på andre ting enn å måtte spise hele tiden så er dette perfekt for meg.

Jeg er tilhenger av å lage mat som smaker godt. Noen ganger kan jeg bruke lang tid på et måltid, andre ganger lager jeg mat som går fort. Felles for dette er at jeg gjør så godt jeg kan ved å tilsette ingredienser som er næringsrike, som holder meg mett over tid og som smaker godt. Noen ganger må jeg mikse og trikse litt med posemat jeg også fordi det bare føles enklere. Andre ganger lager jeg ting fra bunn av. Altså, jeg gjør det beste ut av de ingrediensen jeg har og ut i fra hva jeg orker. Jeg håper ikke jeg er alene om dette, hihi.

Så dere, her kommer oppskriften på den ene eggehakken jeg lagde her om dagen, med de ingrediensene jeg hadde:

8 egg

(Søt) paprika

Bogskinke

Tomat

Fetaost

Fløte

På toppen: deilig ost

Ved siden av: avokado

Både egg, fetaost, fløte og avokado inneholder gode fettsyrer (i tillegg til de andre næringsstoffene) som er med på å gjøre sånn at kroppen din ikke får en høy blodsukkerstigning. Du vil med andre ord få et stabilt blodsukkernivå gjennom dagen. Nå som vi har en liten nyfødt i hus går mye av tiden og energien min på å amme, pumpe, bysse, skifte bleier og kose- for så å gjenta dette flere ganger om dagen. I tillegg er jeg mamma til ei på 12 år som også trenger meg. Da er det spesielt viktig for meg at jeg kan lage smakfulle måltider på 1-2-3 som også er næringsrike og holder meg mett lenge.

Hvordan løser du din hverdag?

Følg meg gjerne på snap: positivtfordeg /instagram: camillayong og positivtfordeg_no

Kommenter gjerne om du har noe på hjertet <3

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..