Å bygge en baby- den lange veien til lykke…

For det er lykke i vårt hjem når den store nyheten om at vi er gravide endelig kan slås fast en dag i februar 2016. 


Målet var å bli gravide ! Etter flere år der vi har ønsket oss barn nummer to er lykken ganske stor. Alt som kommer etterpå tenker vi, iallefall jeg, er og blir en  – «piece of cake». Til tross for at jeg er helt sikker på at jeg må gjennom flere måneder med døgnkvalme. Ikke bare litt morgenkvalme eller litt kveldskvalme som flere velmenende gravidebøker og artikler så fint beskriver det !

I tillegg følte jeg at jeg var så mentalt og fysisk klar for å ha et fantastisk nesten- plettfritt svangerskap etter månedene med døgnkvalme ! Jeg har siden 2012 spist LCHF (lowcarb highfat), noe som forandret (hverdags) livet mitt totalt til det fantastiske. Jeg er 12 år eldre enn første svangerskap, klokere og mer forberedt…! 

Boy, was I wrong ! Igjen fikk jeg slengt i ansiktet: «Note to self: slutt å planlegg livet ditt- det du ønsker, håper og vil skal skje,  skjer ikke, iallefall ikke på de tidspunkt du tenkte var perfekt for deg» ! Ha ha ! Jeg må le… Det er nok noe læring i dette. Universet vil fortelle meg noe… men hva ?! Tålmodighet er en dyd. Når hverdagslige aktiviteter og gjøremål blir vanskelige å gjennomføre pga fysiske vondter og ubehag kan dagene bli lange og slitsomme. Å stadig føle på å være hjelpesløs og «unyttig» gjør ikke saken bedre. Noen ganger føler jeg meg lat også. Burde, burde… (Typisk nordmenn generelt?) ! Men kroppen har fått beskjed om å ta det med ro ! Av leger og gynekologer, av familie og venner- bare ikke meg selv !? 

Mens jeg skriver dette innlegget er jeg 31+4 uker på vei (mange vil kalle det uke 32)- jeg ligger på overvåkning på føden. Det er tredje gang jeg er inne på sykehuset pga blødninger i dette svangerskapet, andre gang jeg er lagt inn til observasjon. En hovedgrunn er at morkaka ligger foran mormunnen (utgangen til babyen) og det har visst lett for å blø. Hvorfor jeg blør plutselig kan også være utløst av ulike årsaker. Men sjekkes må det. Heldigvis har babyens tilstand og velvære alltid vist seg å være mer enn god når prøver og kontroller er gjennomført. Og det er det viktigste for oss. Likevel tar legene forhåndsregler og jeg må muligens bli enda en natt. Jeg har ikke bestemt meg for om jeg skal publisere dette. Det er veldig privat for meg og mine- og det er ikke alt lesere finner interessant. Likevel viser det at dette er en del av livet mitt. På sosiale medier viser jeg ikke alt fra meg. Jeg er noe ambivalent til hva jeg skal formidle når ting ikke er tipp topp. Jeg vurderer hver dag ! 

Jeg ønsker for det meste å være positiv, spre glede og inspirasjon gjennom gjennom matbilder, treningsbilder og god mental helse. Til tross for at min hverdag ikke alltid er sånn. Men jeg vet også at det kan være positivt å vise den litt mer sårbare og andre siden av kameraet. 

[Noen bilder fra min snap: positivtfordeg og instagram: camillayong og positivtfordeg_no]

 Vi har alle (vil jeg tro), både oppturer og nedturer i livet. Hvor ofte de oppstår eller hvordan vi takler dette kan være ulikt fra deg til meg. Jeg har gode perioder noen timer på dagen- så må jeg roe ned. Veldig. Men det betyr ikke at jeg ikke kan smile, le, være litt sosial, lage mat, ta matbilder, ta treningsbilder osv! Så jeg gjør det. Når det passer meg og min tid. 


Vel, dette ble et langt innlegg. Kanskje litt rotete også, det beklager jeg. Men i dag følte jeg for å skrive litt om det. Bare fordi. 

Å bygge en baby- den lange veien til lykke er ikke bare en dans på roser for meg. Men hvis noen spør om jeg er lykkelig, om vi er lykkelige som en familie, om det er verdt det ? Ja da er svaret uten tvil JA ❤️! Selvfølgelig JA ! 

Men det må være lov å si at veien er lang- og at det faktisk er ganske tungt å bygge en baby til tider. 

Heldigvis sier mange at det er forbigående- og nye tider og utfordringer står i kø ❤️!

Til slutt vil jeg jo få presisere hvor heldige og takknemlig jeg er som bor i Norge til tross for debatter og uenigheter også i dette landet. Her på sykehuset blir både jeg og babyen følgt godt opp- et mammahjerte, pappahjerte og storesøsterhjerte kan ikke be om mer 💙

Positive tanker gir positive resultater

Følg meg gjerne på snap: positivtfordeg /instagram: camillayong og positivtfordeg_no

Kommenter gjerne om du har noe på hjertet <3

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..