My why de siste 2 mnd- Lykkelig gravid

… da er det endelig offentlig ❤ ! «Mitt hvorfor» , en forklaring på hvorfor jeg har vært som jeg har vært de siste månedene.

VI ER GRAVIDE ❤ !

IMG_4912

Vi skal endelig bli foreldre til en liten prins eller prinsesse i begynnelsen av november ! Det er LYKKE det ! Vår første datter ble født 2.november 2004. Hun kom utålmodig 5, 5 uker før termin og er derfor prematur. Jeg kan ikke skryte på meg at de første 3-4 årene var en dans på roser uten søvn, inn og ut hos lege, samtaler med sykehus, sykt barn flere måneder i året. Men gu´så heldige vi er likevel- fordi det har gått over. En mann som reddet livet vårt heter Terje Varpe ! Han er blant annet fotsoneterapeut og holder til på Nøtterøy utenfor Tønsberg. Jeg sier bare: Det finnes engler ! (liten avsporing, kan skrive mer om dette ved en annen anledning ).

Jeg har enda ikke helt bestemt meg for hvor mye og hvor ofte jeg kommer til å dele av meg selv i dette svangerskapet- men noe kommer jeg jo uansett til å dele. Jeg har heller ikke bestemt meg for hvor mye fokus jeg ønsker å ha på det som ikke fungerer vs det som fungerer. Det er jo sånnt at det svinger i et svangerskap. Det har hjulpet meg å lese om både positive og negative sympotomer i et svangerskap fordi det viser at jeg ikke er alene om de tingene som oppstår. Likevel ønsker jeg jo ikke at det skal bli en syteblogg- om dere skjønner? Men noe forklaring trengs det likevel innimellom, tror jeg.

Det er 12 år mellom vår Eline Novemmer og dette barnet, noe som har gitt meg flere år med frustrasjon, tid, følelser, refleksjoner osv. Starten på dette svangerskapet har vært nokså overveldende.

IMG_5203
Denne ultralyden var i uke 7. Ser ut som ei lita mus som løper i tannhjulet sitt med en ballong hengende etter seg… Allerede nå hørte vi tydelig et hjerte som slo ❤

Vi er kommet over første milepæl- noe som gleder oss veldig, vi er i uke 12. Vi puster litt lettere- men kroppen min har enda reaksjoner… !

Fortsatt ønsker jeg at bloggen skal ha fokus på et helsefremmende LCHF- inspirert kosthold (ikke glem at det er store variasjoner innenfor dette begrepet) samtidig som trening og bevegelse er en stor del av det jeg ønsker å fremme her. Jeg krysser fingrene for at formen min vil bli noe bedre utover i svangerskapet da jeg ønsker en sterk og frisk kropp til fødsel- og da vil jeg gjerne trene. Å flytte seg fra senga til sofaen og deretter fra sofaen til senga har til tider vært så ille at jeg har fått ryggvondter ! Ikke bra ! Heldigvis har jeg fått gå noen turer med gode venninner før jeg løper inn, kaster opp, spiser (igjen!) og legger meg på sofaen.

IMG_5455

De første 12 ukene har blitt alt annet enn hva jeg hadde håpet på- desverre. Dere kjenner dere kanskje igjen i noe:

Kvalme som nesten tar livet av deg da det ikke er snakk om litt morgenkvalme eller kveldskvalme. Her i huset går det mest i døgnkvalme. Til tider tenker du at du faktisk nesten dør… , dårlig til ingen nattesøvn, tisse i tide og utide, spise 24-7 fordi du er så kvalm at du bare må holde det i sjakk. Så blir du kvalm og uvel fordi du er proppa med mat du ikke engang hadde lyst på. Det du fyste på i morges kaster du opp av i kveld. Du blir stressa og sliten av en tur på butikken fordi du må ta deg sammen og se noenlunde fresh ut. Gjemmer deg mellom hyllene fordi du ikke orker å møte andre. Dårlig samvittighet fordi du ikke er på jobb. Føle seg oppblåst og høygravid i en tid mange mener det ikke er normalt å se gravid ut. Kroppen forandrer seg fordi du ikke har ork eller mulighet til å bevege deg like mye som du ellers ville gjort- samtidig som det du spiser ikke ligner grisen ! Dårlig samvittighet ! YES ! Dårlig samvittighet for det meste ! Noe mer da? … dere skjønner tegninga ! Og likevel, på toppen av dette er man jo VERDENS HELDIGSTE OG LYKKELIGSTE som endelig er gravid med nummer to ! For jeg vet, jeg vet så veldig godt at det ikke er alle som får oppleve det å få egne barn (og da får man jo litt dårlig samvittighet igjen fordi man klager når kroppen ikke fungerer som normalt) !

Nurkenytt266(1)
Nyfødt bilde av vår lille som nå blir 12 år, Eline November

Da er det out in the open og det føles så godt ! Jeg ønsker dere en nydelig uke ! Jeg elsker at sola skinner inn gjennom vinduet om morgenen ! I morgen er det første møte med jordmor !

Positive tanker, takknemlighet og glede gir positive resultater

Følg meg gjerne på snap: positivtfordeg /instagram: camillayong og positivtfordeg_no

Kommenter gjerne om du har noe på hjertet <3

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..