Tid for litt LCHF lunsj- snakk ;)

Hæppy mandag kjære dere. Hver eneste mandag fremover har jeg FRI ! Det er utgangspunktet. Fri fra hovedjobben min- skole, iallefall ! Så langhelg, I welcome you big time. Nå kanskje jeg får mulighet til å oppdatere bloggen en gang, minimum 1 gang i uka kanskje ?*krysser fingrene*.

Jeg fikk et sp.mål på SNAP (positivtfordeg) om jeg kunne lage et blogginnlegg som omhandlet lunsjtips. Og det er jo et supert forslag, så her kommer det:

Når du velger å gå på et LCHF kosthold (Lowcarbhighfat) kan man variere masse. Innenfor LCHF er det noen som velger mer karbohydrater og mindre fett- liberalt LCHF kosthold. Noen har valgt å bytte ut prossesert mat med naturligere råvarer, samt at kunnskap rundt mettet fett, umettet, flerumettet fett har økt.

Min kropp tåler desverre ikke store mengder karbohydrater før jeg får symptomer som dårlig nattesøvn (opp å tisse 1-2 ganger), prikking i fingrene, sulten 24-7, ubehag i mage, trøtt og sliten- og kroppen min responderer ikke som jeg ønsker på trening. Men dette er individuelt. Du har sikkert hørt om ketose? Kanskje også ketolysekuren? Når du skal inn i ketose ligger karbohydratnivået veldig lavt. Alt fra 5-ca.30 gram karbohydrater om dagen (sunne!) og resten er fett og noe protein. Dette fungerer for veldig mange- men somsagt, all kosthold er ikke for alle, men man må prøve seg frem. (Da anbefaler jeg deg å ta kontakt med noen som kan LCHF kostholdet).

Her er utgangspunktet i LCHF pyramiden til Lavkarboklubben:

LCHF pyramiden

Det morsomme med å forandre livsstil er ofte tanken på at man liksom ønsker så mange alternativer til ulike matretter man ellers har. Da jeg gikk på mitt vanlige norske kosthold (lite karbs og minimalt med fett) gikk det jo alltid i det samme, type: ris og kylling og grønnsaker, spaghetti og kjøttdeig, noe knekkebrød og brødskiver, lasagne, pizza osv.

Det spørsmålet jeg får oftest må være: «Men hva kan jeg spise på LCHF da? Jeg ønsker jo ikke å spise egg og bacon 24-7 !». Hi hi- tro meg, det trenger du så absolutt IKKE ! Og personlig føler jeg at jeg kan variere en god del mer på sunne, mettende, næringsrike og deilige matretter på LCHF enn da jeg hadde mitt vanlige norske kosthold. Og dere? Det er mat du finner i de aller fleste matbutikker- og så kan du supplere med noen unntak fra f.eks helsekosten!

Mat bør gi deg glede, ikke bekymring
Mat bør gi deg glede, ikke bekymring

Bilde 1: Lettvinte minipannekaker 4-6 stk:

4 egg
4ss rømme
1 ts bakepulver
1-2 ss sukrin pluss eller FiberSirup eller sukrin gold alt etter hva du liker best selv. (Sponsede produkter)
et par klyper salt
Smør til stekingen av pannekakene
Visp sammen alle ingrediensene bortsett fra smøret.
Stek dem i smør og nyt!
Som tilbehør kan du for eksempel ha usukret hjemmelaget syltetøy, sukrinvarianter, hell over  FiberSirup, smør, ost og smør.
Bilde 2:
Den berømte LCHF minipizzaen som jeg elsker ! Lettvint. Du velger selv dine ingredienser, men et forslag kan være:
Kjøttdeig
Løk
Champignon
Paprika
Annen pølse: chorizo, pepperoni
Fetaost
Og masse deilig strøost
Bunnen: Jeg bruker som oftest Mama Lupes Low Carb tortillas som jeg kjøper fra Sunkost i Tønsberg. De har desverre ikke disse lefsene hos alle sunkostbutikkene, men hør med din butikk, kanskje de kan ta de inn? Disse er lettvinte- ingredienslista er muligens ikke den beste, men innimellom, så jatakk ! En oppskrift på lefser jeg enda ikke har testet men ØNSKER å teste er denne fra Mat For Sjelen. Dersom kroppen din tåler speltlomper eller lignende så kjøp dette.
Bilde 3: Tacoooooo ! Tacorester med lefsene beskrevet over eller kun som en deilig tacosalat ❤ !

Bilde 4: Rett og slett et nydelig bilde av en vannmelon: Frukt er noe jeg holder meg nokså borte fra fordi kroppen min ikke responderer positivt på dette. Andre, fungerer fint med noe frukt. En fin huskeregel kan likevel være: Spis alltid noe fett til frukt og grønnsaker- da fettet er med på å dempe blodsukkerstigningen og som igjen er med på å holde insulin- utskillelsen lav. Det florerer både på blogger og media om frukt er sunt eller ikke- igjen, dette er individuelt selv om jeg personlig mener at mitt blodsukkeret stiger en god del ved inntak av frukt ! Når man inntar fett samtidig som frukt og grønnt vil de fettløselige vitaminene også bli tatt opp i kroppen- noe som er kjempeviktig for en velfungerende kropp (Frukt består av ca. 50 % glukose og ca. 50 % fruktose) ! Jeg fant en artikkel på KK.no som kan hjelpe deg litt på vei for å bli noe klokere på fruktose og glukose 😉

Hjemmelagede hamburgere:

1 pakke kjøttdeig

1 egg

salt, pepper, hvitløk og eventuelt løk puttes oppi sammen med kjøttdeigen og egget.

Stek i deilig smør, legg ost oppå og ha grønnsaker og saat ved siden av ❤ ! Perfekt til lunsj !

IMG_8094

En enkel løsning er også SKYR. Skyr inneholder alt for lite fett (for meg) så jeg tilsetter fløte eller creme fraiche eller rømme med fett. Deretter kan du ha noe bær og nøtter/mandler oppi ! On the go; 1-2-3 ❤ !

IMG_8714

Tomatsupper eller annen suppe er av og til deilig:

Den meksikanske (posesuppa, oooobs) er populær i hjemmet på late dager. Men ved å spe på med creme fraiché og eller fløte blir den enda bedre.

Egg i fleng

Cottage cheese eller masse deillig revet ost er et must !

Noen ganger har jeg spinat oppi også !

IMG_8954

Håper dette ga dere noe dere kan bruke. Middagsrester er superenkelt og perfekt. Lag noe større porsjoner enn vanlig sånn at du har mulighet til å ta med restene på jobb dagen etter !

God god klem ❤ !

Følg meg gjerne på snap: positivtfordeg /instagram: camillayong og positivtfordeg_no

Kommenter gjerne om du har noe på hjertet <3

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..