Grønnsaker og dipp = supermat for meg og min helse, hvorfor?

God mandag alle sammen

I dag valgte jeg å lage meg en deilig deilig grønnsaksskål med dipp til første måltid klokka 13.15 ! Jeg startet dagen med min fantastiske Bulletproof kaffe som inneholder kaffe, en god teskje kokosolje og en dæsj fløte. Den holder meg mett, gir meg energi og viktige næringsstoffer (iallefall fettsyrer!) i noen timer ! Deretter drikker jeg et stort glass med vitamin- anitoksidant og aminosyre bomba Argi + med aloe vera juice oppi ! Dette holder meg gående i enda noen timer mens jeg jobber med bachelor, sjonglerer mellom jobb på data/tlf, rydder og ordner i leiligheten og forbereder jobb på treningssenter og skole ! WOOP WOOP !

2015-02-05 09.55.13

Men i dag hadde jeg skikkelig lyst på grønnsaker og dipp. Alt for lenge siden- og sååå enkelt, godt og næringsrikt. For at kroppen skal kunne nyttiggjøre seg og ta opp de fettløselige vitaminene som er i grønnsakene så er det et must med fett i kosten. Ingen fett? Fy fy (hihi) !

IMG_5043

IMG_5044

Noen lurer kanskje på hvorfor jeg ikke har frukt på fatet?

Vel, det er så enkelt for min del, at kroppen min responderer negativt på høyt blodsukker og høyt nivå av insulin og jeg blir uvel med for store mengder. Begge disse faktorene blir provosert frem i kroppen ved inntak av frukt. Hvordan min kropp og din kropp regulerer dette vil kunne være noe ulikt og derfor er det viktig at vi kjenner vår egen kropp. Frukt er ikke dermed veldig usunt, men på grunn av at frukt inneholder glukose (og fruktose) vil det gi en (høyere) blodsukkerstigning enn grønnsaker.

I en travel hverdag ønsker jeg jevnt blodsukker gjennom dagen. Dette er med på at humøret mitt ikke svinger, jeg har jevnt med energi, jeg er mer konsentrert, jeg holder ut lenger på trening, det gir bedre resultater på trening, jeg slipper å få plutselige cravings, mine livsstils/betennelsestilstander som insulinresistens/metabolsk syndrom og PCOS forsvinner/holdes i sjakk og dette er for meg økt livskvalitet. Flere av mine kunder har merket forbedring i de ovennevnte faktorene, samt migrene og betennelsestilstander og vondter i kroppen.

For, det handler ikke bare om å se bra ut for min del- det handler faktisk om å ha det bra, god helse, godt med energi og positivt humør.

Visste du at da jeg gikk over til et lavkarbo kosthold, så sov jeg hele natten gjennom ? Helt siden jeg var ei lita jente kan jeg huske at jeg hver eneste natt måtte gå på toalettet fordi jeg holdt på å tisse på meg! 1- 2 ganger våknet jeg. Ikke normalt. Dette forstyrret søvnen min helt frem til for ca.3 år siden og nå kan jeg sove hele natten gjennom og føle meg mer eller mindre helt uthvilt- og det gir meg en bedre energi utover dagen (Men jeg er som mange andre: VELDIG trøtt i det klokka ringer altså)

IMG_5046
Å skulle sjonglere en hektisk hverdag krever riktige, viktige inntak av gode næringsstoffer !

Litt fakta om sukker:

Det vanlige hvite sukkeret vårt kalles også fruktose består av 50 % fruktose og 50 % glukose.

Fruktsukkeret som du sikkert har hørt om, som vi finner i frukt inneholder ca.40-55 % fruktose og resten består da av glukose- og som man kan se ovenfor, så er ikke vanlig sukker og fruktsukker så ulikt.

– visste du det?

Når man spiser mye mengder frukt gjennom dagen vil altså blodsukkeret ditt stige nokså raskt dersom du ikke spiser noe proteiner/fett ved siden av som vil være med på å redusere blodsukkerstigningen. Du vil da kunne føle deg sliten, sulten vil kunne komme tilbake etter kun kort tid og du kan føle deg noe slapp, sliten og urolig. Og dere, jeg vet at frukt inneholder vitaminer, antioksidanter osv- men desverre i mye mindre mengder enn før og noen ganger vil dette ikke kunne overgå den negative virkningen frukten kan ha/har på blodsukkeret vårt.

G R Ø N  N S A K E R derimot gir deg et mer stabilt blodsukker som igjen gir lite til ingen utskillelse av insulin og dermed kan de positive effektene stå i kø for deg. De holder deg også mett lenger- og ved at du spiser noe fett ved siden av i tillegg som dipp, mandler/nøtter, olje osv vil dette igjen være med på å dempe blodsukkerstigningen. Og man trenger fett som jeg nevnte ovenfor,  for å kunne ta opp de fettløselige vitaminene som er i grønnsakene (Rotgrønnsaker som gulrot, løk, kålrabi, nepe osv har høyere innhold av stivelse/glukose).

Et litt lengre innlegg enn jeg hadde tenkt- men når det kommer til frukt og grønt er det nok mange som har tanker og følelser knyttet til dette- som jeg sa Du må finne ut det som er riktig for deg ! Jeg bannlyser ikke frukt for hele befolkningen, men for meg, så er dette noe jeg spiser ytterst sjelden.

Positive tanker gir positive resultater

3 kommentarer Legg til din

  1. Anne Line sier:

    Interessant lesning!:)

    1. 😉 Så fint at du syns det er interessant Anne Line ! Annen kunnskap er viktig i et hav av meninger, synsing, kunnskap og prøvelser ! Dette visste ikke jeg for ca. 2, 5 år siden 😉

Kommenter gjerne om du har noe på hjertet <3

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..