Foto ! Speilrefleks vs iphone, tips?

Jeg har et speilreflekskamera. Et Canon 400 D ! Kjøpte det for maaaange herrens år siden. På Gibraltar faktisk.

Hihi, elsker denne koppen

IMG_9458

Og så har jeg min iphone 5 ❤

Frem til nå har jeg vært veldig fornøyd med bildene fra iphone 4, 4S og 5. Jeg har desverre aldri tatt meg nok tid til å sette meg godt inn i speilrefleks- og dette av flere grunner. Som småbarnsmamma som jeg var dengang var det jo superenkelt å bruke de ferdiginnstilte programmene. Bildene ble jo perfekte uansett (syns jeg som ikke hadde noe kunnskap).

En lang historie kort: Jeg ser jo at det har MYE å si når man tar bilder, om man kan sitt kamera eller ei.

Men iphonen har jeg med meg overalt og den tar liten plass. Jeg vet det finnes mange supre kamera der ute med wifi, bluetooth og til og med filter som har de fantastiske mulighetene for å overføre direkte til pc, facebook og instagram ! Men hvor skal man i såfall starte å lete?

Vel, dere, nå har jeg iallefall satt meg litt mer inn i det- og jeg tester og prøver, feiler, ler og (nesten) river av meg håret av ISO, lukkertid, blender blablabla… ! Skjønte jeg noe? Mulig ! Var det noe jeg ikke fikk med meg? ABSOLUTT ! Men jeg skal ikke gi meg, jeg skal lære mer !

Se her, bilder tatt med speilrefleks i det siste bare for å teste (og selvfølgelig ikke forhåndsinnstilte program, hoho):

Shiratakinudler
Shiratakinudler
2015-02-19 14.37.47
Hjemmelaget knekkebrød med søtpaprika
IMG_9483
Spinatsalat med valnøtter, parmesan og sitron

 

Spinatsalat med valnøtter, parmesan og sitron
Spinatsalat med valnøtter, parmesan og sitron

Så, dere-  hva bruker du til blogg, instagram, facebook osv? Jeg tar gjerne i mot de beste og enkleste tipsene dere har for Canon! Eller rimelige, supre kamera jeg kan ønske meg til jul, haha !

Ønsker dere en fantastisk onsdag- lille lørdag. I dag skal jeg lage fyllte paprika til middag. Gleder meg til å vise dere i morgen!

Positive tanker gir positive resultater

2 kommentarer Legg til din

  1. Flott innlegg! Ingenting kan nok sammenlignes når det kommer til bilder fra speilrefleks kamera og mobilkamera . Ett pluss med mobilkamera er jo at du har det alltid med deg,men jeg vil heller legge litt mer i bildene enn bare med mobil. Så jeg bruker speilreflekskamera. Både til blogg,facebook & instagram. Der kommer kvaliteten frem & jeg vet at jeg helst leser/ser på blogger som har litt kvalitet på bildene. Ta gjerne bildene dine i AV/M (M kan nok være vanskelig når du ikke har satt deg så inn i det) men prøv med AV og ikke AUTO. Ha lav iso,for å slippe så masse støy å ta helst bilder i dagslys .
    Lykke til!

    1. Så hyggelig og informativ tilbakemelding Christina Mari 😉 Ja jeg har absolutt mye å lære og jeg skjønner at mange fotovante mennesker sier ulike ting. Hihi, så jeg prøver og feiler i tillegg… spennende, gøy og litt frustrerende, hihi. Måtte ty til mobil igjen da jeg skulle ta bilder av middagen, for jeg brukte så mye tid på å få tatt et par bilder med kameraet pga lys og lukkertid osv, haha

Kommenter gjerne om du har noe på hjertet <3

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..