Min kompis vs meg ! Hvorfor fungerer vi forskjellig?

… det kan man jo jammen lure på ! Se på denne kjekkassen av en kompis jeg har ! Jeg har delt dette innlegget før, men jeg syns det er et litt viktig og interessant poeng hvordan og hvorfor vi fungerer ulikt.

Kompis 2

Min bestekompis ! Min kompis! Joakim Løland er min super-beste-kompis! Vi ble venner da vi var 15-16 år gamle tror jeg- og fra den dagen vi skjønte at vi hadde et spesielt vennskap hang vi sammen nesten daglig i flere år, før jeg fant kjærligheten og valgte å flytte på meg! Men vi holder stadig sporadisk kontakt og når jeg er i barndomstraktene i Stavanger så sees vi noen ganger. Men jeg vil nok alltid kalle ham min super-beste-kompis!

Noe av det beste med Joakim er at han er superherlig- litt morsomt- nokså sær på flere områder, hahaha, (er det lov å si?)- men ellers en skikkelig real, ekte kompis og et gjennomgående godt menneske! Vi har flere ting felles, men det som står oss begge hjertet nærmest må være vår «passion», glede og dedikasjon til TRENING & KOSTHOLD!

Så tilbake til overskriften; » Hvorfor fungerer det for ham?»… og selvfølgelig mener jeg KOSTHOLDET! Hvorfor fungerer kostholdet for ham, og ikke for meg? Vi er alle ulike individer og vi reagerer/responderer ulikt på den maten vi får i oss og vi responderer ulikt på det kroppen mangler av næringsstoffer. Og ved at vi responderer ulikt, så vil dette være avgjørende for hvordan kroppen vår blir, ikke sant? Og det var nettopp derfor jeg tenkte jeg ville skrive et innlegg om akkurat meg og kompisen min, for jeg mener at vi er gode nok eksempler på at «samme type» kosthold» ikke gir samme type resultat! Og det er akkurat dette jeg syns er så spennende!

Vi hadde periodevis nokså likt kosthold. Begge holdt vi oss unna for mye fett (selv om jeg vet at han spiste mer junkfood enn meg, haha), vi var ikke storspisere av raske karbohydrater, vi spiste begge grønnsaker og vi innok masse proteiner (proteinshaker på høyt nivå). Vi trente nesten like ofte og intenst selv om jeg mener jeg trente oftere og mer intenst enn ham! Likevel ble mitt resultat:  småfet jente med (masse?) muskler- mens han ble ribbet for fett og seriøst muskuløs! Ok… så vet jeg at det er flere faktorer inne i bildet. Jeg er jente, han er gutt. Jeg er kort, han er lang. Jeg er asiatisk, han er norsk. Jeg er morsom, han er sær….! (Neiiida Joa´Forgive Me Please)

Men får jeg frem noe poeng her?

Dette er meg før LCHF kosthold der jeg kjørte en sunn og aktiv livsstil- trodde jeg
Dette er meg før LCHF kosthold der jeg kjørte en sunn og aktiv livsstil- trodde jeg. Lite fett, lite karbs- men grove produkter funket ikke for min kropp

Etter at jeg startet min livsstil på høyfett, har jeg endelig sett endringer på kroppen min som gjør meg glad! Midjefettet, overkroppsfettet som la seg som et lag over hele ryggen, har endelig begynt å forsvinne-sakte men sikkert. Jeg klarer å forme kroppen min bedre nå med høyfettkosthold og lite sukker/stivelse/karbs. Jeg trener ikke mer enn før, jeg spiser mye mer energirik (kcal hvs du vil) mat enn før og jeg nyter livet mer enn før!  Men jeg led av blant annet insulinresistens som er forstadiet til diabetes 2 og noe som heter PCOS. Kroppen min klarte rett og slett ikke å håndtere kosten, all trening som igjen påvirker blodsukker, glukagon, kortisol utskillelse osv. Dårlig søvnkvalitet gjorde det ikke bedre da jeg var oppe 1-2 ganger pr.natt for å gå på do. Avbrutt søvn i alle år er IKKE restituerende. Dette har overraskende bedret seg noe utrolig på LCHF kosthold. Flere av de ovennevnte faktorene mener jeg er en stor medvirkende faktor til at jeg ble som jeg ble…! 

IMG_1767
Bilder fra min instagram @camillayong
IMG_0650
Bilder fra min instagram @camillayong

Så kanskje det er noen av dere der ute som føler at de har opplevd det samme? At det du gjør, faktisk ikke fungerer, selv om du «gjør som du blir fortalt» og spiser «sunt norsk kosthold»?

Hva tenker du? Fortell meg gjerne din historie.

IMG_6854

Positive tanker gir positive resultater

Én kommentar Legg til din

Kommenter gjerne om du har noe på hjertet <3

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..