Gjør det beste for din helse, ditt velvære- din kropp og det som fungerer for deg

Kjære lesere- tusen takk for positiv respons på mitt forrige innlegg.

Jeg må si at det er litt utfordrende å blogge. Å skulle skrive et innlegg som skal passe for flere eller i det hele tatt ikke provosere og irritere andre. Jeg ønsker på ingen måte å tråkke andre på tærne eller være overbærende med mine tanker og meninger og min erfaringsbaserte kunnskap og min «skole»- kunnskap. Men jeg må kanskje også innse og være ærlig på at jeg ikke kan treffe alle rundt meg på alle områder. Vi er og blir forskjellige. Både hva gjelder kunnskap, livserfaring, ønsket erfaring osv. Så da prøver jeg å skrive det jeg føler er riktig for meg å skrive om. Tidligere har jeg skrevet noe om hvorfor jeg har den livsstilen jeg har nå- altså den best kategoriseres som lavkarbo/Lchf. Dette kan du lese litt om her og her. 

Screenshot 2015-01-03 16.03.34

For et par dager siden bestemte jeg meg for å være flink og dedikert for min helse, mitt velvære- for min kropp. I over 6 måneder har jeg latt meg både friste og teste ut et mer liberalt lavkarbokosthold for å se om det var positivt for meg. Jeg har muligens også håpt på og ønsket at det skulle fungere med et mer liberalt kosthold og færre treningstimer og med lavere intensitet.

IMG_8636
Karbolett med mye fett !

Men svaret er faktisk som følger: Min helse, min kropp både mentalt og fysisk har det aller best med mest fett, nok av proteiner, grønnsaker og lite karbohydrater. Hvorfor? Mye sannsynlig fordi jeg har insulinresistens. Fordi jeg har PCOS som igjen gir grobunn for metabolsk syndrom som et emne også. Kan andre fungere anderledes med de samme utfordringene? Såklart! Muligens! Men jeg, jeg trives best på og fungerer best på et karbolett med mye fett- kosthold ❤ ! Jeg har også målt blodsukkeret mitt ved flere anledninger- og målingene taler for seg selv. Jeg får høyt blodsukker som varer over lengre tid. Jeg våkner med et mye høyere blodsukker på et liberalt lavkarbokosthold og jeg føler selv at jeg er mye mer fristet til å ty til søtsaker og utskjeielser. Jeg sover dårligere, blir noe mer smålat og er mer oppblåst og uvel i kroppen generelt.

IMG_6237
Før og etter et lavkarbo/LCHF kosthold, og det tok ikke mange månedene før jeg både så og følte meg bedre enn noen gang
Gravid med svangerskapsdiabetes! Ingen fortalte meg hvordan jeg burde leve i graviditeten eller etter.
Gravid med svangerskapsdiabetes! Ingen informerte meg om hvordan jeg burde leve i graviditeten eller etter.

Treningen kan jeg regulere som jeg ønsker. En overtrent og stressende kropp gir ingen positive effekter, så jeg er veldig glad for at både treningsintensitet og treningsmengden har roet seg noe. Men jeg kommer til å trene når jeg vil, det jeg vil og med den intensiteten jeg vil- og kostholdet vil absolutt gi meg en positiv fordel for energi, det er det ikke mangel på! Tvert i mot ! I tillegg til at jeg har hatt et år med vondter og betennelser i knær og skuldre vil jeg spise betennelseshemmende kost.

IMG_8576

Så nå er jeg i gang- jeg bestemte meg for et par dager siden. Jeg ønsker å kjøre enda strengere med kosten for en periode. Hvor lenge vet jeg ikke enda- jeg må kjenne på hvordan kroppen responderer. Jeg vil ikke tvinge den inn i noe som er negativt. Jeg må lytte til de mentale og til de fysiske signalene kroppen min gir.

Jeg ønsker kroppen inn i ketose, dvs veldig lavt på karbohydrater, muligens ned til 10 g pr.dag- kanskje noe mer. Jeg teller ikke karbohydrater, men jeg har noen lunde kontroll. Jeg har også valgt å legge inn periodisk faste. Det vil si at jeg spiser mitt første måltid i 12 tiden og det siste mellom 20.00- 22.00 alt etter dagsform osv. Jeg er alltid mett. Jeg har god og positiv energi. Jeg føler meg rett og slett super. Og hvorfor? Fordi dette fungerer for meg. I tillegg vil jeg bare legge til at lett-brus og søtning skal være en minimal del av livet mitt fremover. Dette trigger til søtsug, insulinutskillelse og andre negative effekter for helsa og kroppen min.

Jeg har ingen nyttårsløfte- men jeg har mange mål. Jeg gleder meg til å ta fatt på 2015- jeg vet at dette kommer til å bli et fantastisk år for meg, og et fantastisk år for mange rundt meg.

Screenshot 2015-01-03 15.50.50

Nevnte jeg at jeg har fått meg et utrolig samarbeid? En jobb å gå til? Jeg er nå i team med Barn og Familie kiropraktorsenter i Tønsberg hvor jeg som selvstendig gjennom firmaet mitt Positivt For Deg skal jobbe som kost og treningsveileder ! Wiiiihiiiiiiiiii- jeg kan nesten ikke vente med å komme i gang- det er så utrolig spennende ! Foreløpig er vi en kiropraktor, en fotterapeut, en jordmor og meg som kostveileder og treningsveileder ! Life i magic !

Jeg skal også fortsette som vikar på Stamina Gressbanen som instruktør samtidig som jeg sammen med min gode venninne Tonje Alice skal kjøre trening og en sosial arena for gravide og nybakte mødre i Horten på La Salle dansestudio tirsdager (første gang 03.02.15) klokka 9.30. Dersom du bor i Horten eller i nærheten håper jeg på å se deg eller dine venner og bekjente som enten er gravid eller nybakt mamma. Ta gjerne en titt på instagram og på facebooksiden vår Funksjonell Energi for mer info.

Jeg ønsker dere igjen et fantastisk NYTTÅR og håper dere har mange positive mål og tanker for dette året. Gjør det som passer deg, din kropp, din helse best. Dersom du ikke har funnet det helt enda ønsker jeg å gi deg et lite tips: Prøv noe nytt! Kanskje du finner det? Og hold ut i minimum 3-6 måneder. Å skulle teste ut noe i 1-2 uker vil tvilsomt gi deg de positive effektene man ønsker.

Positive tanker gir positive resultater

8 kommentarer Legg til din

 1. Sølvi Pippi sier:

  Jeg har gått over fra å spise pizza med kjøtt og ost daglig, til å bli veganer. Er spent på forandringene mine 🙂 Går det på ræva etter seks mnd, tar jeg en nøye evaluering på videre kosthold. Og forandrer jeg det, blir det som det du kjører løs på nå. Gleder meg til å følge dietten din!

  1. Så spennende Sølvi- du får helt sikkert positive resultater ! Og ja- man kan forandre underveis eller etter endt prøveprosjekt. Hihi. Jeg må bare stramme inn- heldigvis er det en livsstil for meg med lavkarbo men jeg må likevel teste, feile og regulere. 😘 takk for at du følger meg videre. Jeg drømmer om en stue som din !

 2. Sølvi Pippi sier:

  Dessuten ser du smashing ut 🙂 !!

  1. Herre så raus du er Sølvi 😌! Tusen takk. Du er et fantastisk forbilde. Din styrke og dedikasjon til trening og kost- og så er du så sprek og flott selv ! Elsker å følge med 🌟

 3. Sølvi Pippi sier:

  Takk!

  Åh, nå fikk jeg lyst på bacon…. jaja, får lage meg en toast med pesto og tomat da 😉

  1. Hihi ja bacon er godt innimellom- skikkelig crispy og enkelt 💛! Hørtes godt ut med toast da ! Nam. Nyt kvelden sprekeste Sølvi

 4. Marianne sier:

  Veldig enig med deg! Du er så fornuftig! 🙂 Godt nyttår til deg og!

  1. Så hyggelig å høre Marianne 😃! Tusen takk så snill du er. Nyt kvelden 🌟

Kommenter gjerne om du har noe på hjertet <3

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..