Oohh man(dler) gir meg glede

Kjære fine lesere !

Jeg er jammenmeg i julestemning jeg ! Er dere?

IMG_2625Etter å ha vært fire flotte dager i hjembyen min Stavanger lagde jeg meg en liten liste over noen godter jeg ville lage da jeg skal samle sammen en gjeng på søndag. Det er utrolig hyggelig å bare møtes, skravle, le- og inkludere litt business også.

Dagens flex og økt ferdig

Så da jeg var ferdig med dagens økt var det på tide å brette opp husmorermene og sette i gang. Det ble 3 enkle slag, for noen kromkake- baker er jeg desverre ikke (wish I was, hihi ).I bakgrunnen spiller Michael Bublé- Christmas and I´m on !

Jeg startet med:

1. Salte mandler- den slår aldri feil. Så enkelt, så godt og så bra for kroppen!  Oppskriften har jeg lagt ut tidligere så da henviser jeg dere bare hit

Brente mandler uten sukker & salte mandler
Brente mandler uten sukker & salte mandler

2. Dagens andre oppskrift ble brente mandler uten sukker:

300 gram mandler

1,5 dl sukrin gold, 1 ss sukrin +

1 dl vann

2 ss smør

Ha vann og sukrin gold og sukrin + i en kjele, la det koke opp, legg så mandlene i og la det fortsette å småkoke. Rør innimellom og la mandlene få en brunere farge, sukrinlaken skal bli noe tykkere. Deretter kan du ta smøret oppi kjelen og la det få surre en liten stund til. Ta så mandlene opp (sil av sukrinlaken) og legg de på et bakepapir- skill de fra hverandre.

PS: hvis du ønsker kan du strø litt sukrinmelis over.

Voilá- nyt og del med familie og venner ! (Psst: Du vil merke at den har noe av den metalliske smaken som sukrin gjerne har- men noen velger å erstatte noe av sukrinen med vanlig sukker- it´s totally up to you, men jeg anbefaler det ikke, hihi )

IMG_2615

IMG_26173. Dagens tredje slag er deilige karameller uten sukker ! Siden de står i kjøleskapet og godtgjør seg, så legger jeg ut oppskrift en annen dag, kanskje allerde i morgen ? Med bilde selvfølgelig !

Håper dere har en nydelig torsdag- det har iallefall jeg.

Positive tanker gir positive restultater

Én kommentar Legg til din

Kommenter gjerne om du har noe på hjertet <3

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..