En solskinnshistorie med LCHF

Hei kjære lesere

I dag ønsker jeg å dele en historie med dere. En «På vei mot målet» historie av ei utrolig flott og herlig jente som begynte å følge meg på instagram for en tid tilbake. Jeg har også fulgt med på hennes profil og jeg må si at hun gjør en utrolig fantastisk jobb med seg selv. Hun begynte å spise lavkarbo, det kostholdet, den livsstilen (ikke diett) jeg fremmer.

Jeg hørte med Anita om hun ønsket å fortelle sin historie på bloggen min, og det ville hun. Så her er historien til Anita Møller Rafteseth:

Anita 1

Min vei mot målet;)

Jeg har ikke alltid vært overvektig, men har siden jeg var 11 år hatt problemer med vekt og mat. Utviklet bulimi allerede i 11 års alderen. Dette er en trist og grusom sykdom, og mest av alt grusom fordi ingen ser du lider.

Jeg var heldig å finne mannen i mitt liv i alder 23 år og dette gav meg styrke til å ville bli frisk. Men det var da problemene med vekta for fullt startet. Jeg la sikkert på meg 10-15 kg etter jeg ble frisk fra bulimien. Dette ser jeg nå er mye fordi jeg ikke endret spisevanene mine. Mye pasta, brød, sukker og potetgull. Jeg innså vel aldri at jeg ble større og større fordi jeg var flink til å fornekte sannheten pga alle årene med spiseforstyrrelse. Folk med spiseforstyrrelse er utrolig flinke så skjule sannheten for seg selv og for mange rundt seg selv.

For meg gikk sannheten opp i fjor sommer.  Jeg var på utredning i Trondheim (prøverør) og legen ville vite vekten min. Jeg sa at jeg ikke visste den. I mitt hode sa jeg til meg selv at ejg var 70-75 kg, men når jeg gikk på vekta der oppe var jeg hele 88,8 kg. Jeg hoppet fort av den vekta og løy til legen og sa jeg var 80. Det hørtes så mye bedre ut en snart 90 KILO.

Den neste dagen skulle vi til syden og der skulle vi kose oss, men alt som sto i hodet mitt var: SNART 90 KILO!!!!. Så da jeg kom hjem begynte jeg så smått å endre kosthold. Første ukene var det mer lavkalori kosthold, men dette funket ikke for meg.

Jeg gikk for tiden sykmeldt fordi legene trodde jeg kunne ha ME eller fibromyalgi eller en annen kronisk lidelse. Dette trodde jeg selv også for jeg var så å si sengeliggende. Hadde en kropp på 90 kilo, null energi, masse problemer med mage og tarm og en kropp i konstant smerte.

Min redning ble lavkarbo og Sunkost (hvor jeg jobbet). Sakte men sikkert gikk jeg over til glutenfritt kosthold, reduserte karbohydratene i maten, kuttet ut all snop og potetgull og laget så å si all mat fra bunnen av:)

Jeg har nå blitt friskmelt, er 100 % frisk, har en mage som fungerer, trener 4-7 ganger i uken, og har masse masse energi! 

Resultatet på et år er:

Vekt: -22,7 kg

CM: -69 cm ( 25 cm bare rundt magen)

Bmi: 33-34 ifjor og 24,7 no.

Helse: fungerer som jeg skal. Og har en livsglede som jeg aldri har hatt før.

Min motivasjon og inspirasjon har ejg fått mye fra Camilla, men også andre på instagram og facebook. Hadde aldri klart dette uten alle sammen der ute. Det er så viktig å motivere hverandre:) og det er så viktig å støtte hverandre, for vi er ikke alene om å ville bli i bedre form eller gå ned i vekt ♡

Jeg hadde noen tillegsspørsmål til Anita:

Hvordan er selvfølelsen din nå? Du har på mange måter nådd selve vektmålet, men noen ganger henger ikke hodet helt med, hva tenker du om deg selv nå?

Jeg sliter med å se at jeg har forandret meg, så jeg trenger vel en del bekreftelse fra andre ennå på at jeg faktisk har kommet så langt. Jeg er stolt av jobben jeg har gjort, men sliter med å se at jeg er flott. Strever igrunn etter nye å nye mål, men har siste tiden jobbet mye med å bli fornøyd med meg selv og finne roen:) den er mye bedre nå enn i januar, så er på rett vei:)

Det vil altid være reaksjoner fra utenforstående når man gjør en helomvending, ofte positivt men noen ganger opplever flere negative tilbakemeldinger også. Hvilke tilbakemeldinger får du fra de nærmeste venner og familie?

De fleste er positive og imponerte:) Fått mange WOW:) og det betyr mye for meg å høre:) blir på en måte stolt selv;) Så klart er det noen som synes jeg er for streng med meg selv og dradd dette for langt, alså det med å ikke unne seg en fest, kaker, godteri og annet kos i form av mat. Men for meg nå, så er det ikke et alternativ når det finnes så mye GODT i lavkarbo/glutenfrie verden:) Og jeg har et mål jeg vil nå, og det skal jeg klare!!

Anita 10

Anita 9

Anita 8

Anita 7

Anita 6

Anita 5

Anita 4

Jeg helt overbevist om at Anita vil klare målet sitt! Makan til stå-påvilje og god jente skal man lete lenge etter! Hvis du ikke følger henne på instagram vil jeg anbefale dere å gå inn og gjøre knappen grønn på instagram. Hun heter @fitbylavkarbo !

Tusen takk Anita for at jeg fikk dele din historie, du er en sann inspirasjon til mange jenter- og gutter der ute!

Positive tanker gir positive resultater

 

Én kommentar Legg til din

 1. Ellen sier:

  Ååå dette traff meg rett i hjerte – for en reise !
  RESPEKT!
  Ønsker å lese mer om kurset ,kommer det mer enn det som allerede er lagt ut?
  Trenger hjelp til å stabilisere vekten, og veien videre – har nådd » målvekt» i mine øyne…. Dvs for andre er jeg enda noen kilo under normalvekt….
  Hatt lchf som livsstil i over 3 år… Nå bare LC…..ellers går jeg opp i vekt….
  ( antagelig,fordi kroppen vet at den veier litt for lite ) 😉 ( 5kg,ingen krise )

Kommenter gjerne om du har noe på hjertet <3

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..