Insulinresistens- blodsukkeret mitt!/Insulinresistance- my bloodsugar

Hei kjære lesere!

I noen uker nå har jeg testet blodsukkeret mitt. Dette har jeg egentlig villet gjøre i flere år, men livredd som jeg har vært for det lille stikket i fingen (!) har gjort at jeg ikke har turd en eneste gang hjemme. Min to år yngre bror fikk Diabetes 1 da han gikk i 5.klasse og jeg har siden da sett på at han har satt sprøyter og målt blodsukkeret flere ganger om dagen i mange år. Mulighetene til å måle har somsagt vært der- men pysete meg måtte vente til nå… altså, jeg er 33 år, haha! Bedre sent enn aldri!

Men det jeg nå iallefall vet ( i en alder over 30), er at kroppen min har insulinresistens/metabolsk syndrom. Jeg har skrevet litt om min livsstilsreise her  Les gjerne om insulinresistens/metabolsk syndrom på siden til fantastiske Pål Jåbekk.

Det har vært spennende- og er fortsatt spennende å måle blodsukkeret. Det er ingen tvil om at jeg, som spiser et lavkarbokosthold definitivt må holde meg til et relativt lavt inntak av sukker/stivelse/karbohydrater dersom jeg vil holde et lavt og stabilt blodsukker. Jeg har funnet ut, iløpet av mine snart 2 år på lavkarbo at kroppen min er veldig tolerant for fett men mye mindre tolerant for karbohydrater/sukker og stivelse. Desverre kan man ikke med et blodsukkerapparat måle hvor mye insulin man har i kroppen- dette skulle jeg gjerne ha kunnet måle samtidig da jeg har en følelse av at kroppen min kanskje har høye insulinverdier svirrende rundt… !

Vi er forskjellige og vi har ulike hverdager som blant annet er med på å avgjøre hvordan kroppen reagerer på det vi får i oss/ ikke får i oss. Min mor for eksempel klarer ikke like mye fett men trenger/ønsker mer karbohydrater og fungerer best på det. Noen av mine kunder kjører et relativt strengt kosthold, da gjerne innenfor det vi kaller ketogent kosthold der karbohydratene ligger et sted mellom 10-20 gram om dagen. Så vi må finne den veien der vi fungerer og trives best ❤ !

 

IMG_6049
Meg før jeg startet med LCHF og nå/Me, before I started on LCHF and now

Har du testet blodsukkeret ditt?

Positive tanker gir positive resultater


Hello dear readers !

In some weeks now I have tested my blood sugar . I´ve really wanted to do this for years , but I have been sooo scared for that little sting in the finger (! ) and the results of that is that I haven´t done it. My two years younger brother got Diabetes 1 when he was in 5th grade. I have since then,  watched him taking his syringes and measured glucose levels several times a day for years . So, my possibility to do the measuring has been there for years and years – but afraid as I´ve been, had to wait until now, hihi! I am 33 years , haha ​​! Better late than never !

But at least I now know ( at the age of 30), is that my body has insulin resistance / metabolic syndrome. I’ve written a little about my life journey here Feel free to read about insulin resistance / metabolic syndrome by the great Pål Jåbekk .

It has been exciting and is still exciting to measure blood sugar. There is no doubt that I , who eat a low carbohydrate diet definitely have to keep a relatively low intake of sugar / starch / carbs if I want to maintain a low and stable blood sugar . I have realized, that after doing LCHF for almost 2 years now,  that my body is very tolerant for saturated fat but much less tolerant of carbohydrates / sugars and starches. Unfortunately we can´t measure the insuline levels in our body with the bloodsugarsticks- I would really like to know how much insulin I have running around in my body, because I sometimes have a feeling that I have alot…

We are different and we have different days and live different lives and that will also sometimes be determine how the body reacts to what we consume / not consume . My mother , for example, doesn´t feel so good by consuming so much fat and she needs or / want more carbs. This works best for her. Some of my clients are running a fairly strict diet, what we call a ketogent diet where carbohydrates are somewhere between 10 to 20 grams a day. So we have to find our path to where we have the best function and where our body is more happy ❤ !

Have you been measuring your bloodsugar?

Positive thoughts produce positive results

Kommenter gjerne om du har noe på hjertet <3

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..