Eplekake uten gluten, hvete, melk og sukker/Applepie without gluten, flavour, milk and sugar

God fredag kjære lesere!

Hva er ikke bedre enn en deilig eplekake med krem på en fredag, eller lørdag, eller søndag? Funksjonell Mat har en egen kakemix som du kan bruke som du vil, enten som den er, eller ved å lage eplekake, gulrotkake, sjokoladekake osv. Den er uten gluten, hvete, melk og sukker. (dersom du er allergisk mot mandler kan det muligens være at du ikke tåler denne da den har erstattet vanlig hvetemel med mandelmel). Både datteren min Eline November og meg har (sterk) astma og allergi. Vi har også atopisk eksem, men dette har ligget nokså lavt i forhold til de to førstnevnte tilstandene. Men for noen uker siden kom Eline November hjem med to røde hender som var veldig tørre og det ville ikke gi seg. Da tenkte jeg at det kanskje ville være lurt å se på hva hun faktisk spiser.

Å spise mest mulig naturlig, gjerne så rene produkter som mulig, samt få i seg gode vitaminer og mineraler og sunt fett (som for oss som spiser LCHF er mettet fett), samt omega 3 er essensiellt for å ha en god helse. Jeg vil bare påpeke igjen at min datter ikke spiser entydig lavkarbo. Det burde la seg gjøre, men disse små prinsessene har en medbestemmelsesrett til hva de liker og ikke liker- og da skjer det ofte at hun desverre ikke er like glad i maten min- som jeg er, hihi!

Å kutte ned på hvitt brød, pasta, ris, poteter, noe frukt, melkeprodukter og brød har også vist seg å være positivt for allergikere, asmatikere og atopikere. Raske karbohydrater gir økt blodsukkerstigning, som igjen påvirker insulin utskillelsen i kroppen vår. Som Sofie Hexeberg sier så gir høyt blodsukker økt betennelse i kroppen både direkte og indirekte fordi dette øker insulinnivået (Hexeberg 2010, Frisk med Lavkarbo).

Over til dagens deilige kakemix: Jeg valgte å prøve meg på eplekake. Som det står i overskriften er dette en kake du kan lage uten melk. Men jeg valgte likevel å tilsette litt fløte. Dette er selvfølgelig valgfritt. Dersom du kan spise melkeprodukter, pisk gjerne krem med sukrin, tagatesse eller annen søtning og ha på kaka. Mmmmm!

PS: Ikke glem at du får 10 % rabatt på ditt kjøp hos www.funksjonellmat.no ved å bruke koden «positivt for deg» ❤ !

IMG_5189

I added 3 tsp of sukrin gold and 5 tsp of cinnamon to the cakemix
I added 3 tsp of sukrin gold and 5 tsp of cinnamon to the cakemix

IMG_5239

IMG_5240
Slice the apples as you like it and put into the form
IMG_5241
Add cinnamon and sukrin/tagatesse on top
IMG_5242
Warm and delicious after staying for about 30 minutes at 170 degrees
Ready to eat!
Ready to eat!

 Positive tanker gir positive resultater


Happy friday dear readers !

What is not better than a delicious apple cake with cream on a friday, saturday or sunday ? Funksjonell Mat has a special Cakemix that you can use as you wish , either it is by making apple cake , carrot cake , chocolate cake , etc. It is without gluten, wheat , milk and sugar. ( if you are allergic to almonds it´s possible that you can not tolerate this as it has replaced regular flour with almond flour ) . Both my daughter Eline November and me have ( strong) asthma and allergies. We also have atopic eczema, but this has remained low compared to the first two conditions . But a few weeks ago, Eline November came home with two red hands that were very dry and it would not stop. Then I thought that perhaps it would be wise to look at what she actually eats.
To eat as naturally as possible , preferably as pure products as possible and get the good vitamins and minerals and healthy fats (like us who eat LCHF, this means saturated fat) , as well as omega 3 is essensial to have a good health. I just want to point out again that my daughter does not eat uniquely low carb . It should be possible , but these little princesses has a participation right to what they like and do not like and then it happens often that she unfortunately is not as fond of my food – as I am, hihi !

To cut down on white bread , pasta , rice , potatoes , some fruits , dairy products and bread have also been shown to be positive for allergy sufferers , asthmatics and atopic eczema individuals . Fast carbohydrates increases blood sugar to rise , which in turn affects insulin secretion in our body. As Sofie Hexeberg says;  High bloodsugar increases the inflammation in the body both directly and indirectly because it increases the insulin levels ( Hexeberg 2010, Frisk med lavkarbo ) .

Well, let´s get to today’s delicious cakemix: I decided to try apple pie . As it says in the title , this is a cake you can cook without milk . But I chose to add some cream. This is of course optional. If you are tolerant to milkproducts, whip some cream with Sukrin , tagatesse or other sweetening and add on top of the cake. Mmmmm !

Ps: Don´t forget that you will get 10 % discount by using the code «positivtfordeg» at www.funksjonellmat.no ❤ !

Positive thoughts produce positive results

2 kommentarer Legg til din

  1. Jeg har ennå tilgode å lage eplekakeversjon av denne kakemiksen. Pleier ofte å bake den og servere i butikken 🙂

    Men du? Bruk kokosolje neste gang, det gir en deilig smak til kaken!

    Ha en super helg!

    1. Åh, snille deg som kommer med tips, tusen takk. Jeg var faktisk inne på tanken med kokosolje men jeg har ikke brukt det noe særlig i matlaging så jeg vet jo ikke helt hvordan den fungerer 😉 Hvor mange ss bruker du? Eller dl? Hehe! Prøv med epler- det var godt det også. Takk for det- ha en super helg du også. Ser sååå fantastisk hyggelig og koselig ut å være på Akinon. WIsh I was there too… men d sier jeg jo stadig da, haha!

Kommenter gjerne om du har noe på hjertet <3

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..