Fantastisk grønnkål chips/ Fantastic kale chips

IMG_3600

NAM! Grønnkål chips er noe ganske nytt for meg! Første gang jeg smakte det var hos en familie hvor min datter var i bursdag- for en god tid tilbake siden. Og hjelpes meg så spennende og godt det var! Skikkelig knasende og sprøtt, salt og deilig. Jeg klarte nesten ikke å slutte å spise, hihi! … og dagen etterpå måtte jeg bare løpe og kjøpe grønnkål på asiabutikken i byen!

Litt fakta: Grønnkålen er en kålsort, som navnet så flott tilsier. Den er en av de mest næringsrike grønnsakene vi kan spise. Den er en supergrønnsak, rett og slett! Den inneholder gode kilder til jern, kalsium, fosfor, kostfiber, vitamin A og C. Den går i tillegg under basisk mat- for de som er opptatt av dette. (jeg har foreløpig lite til ingen kunnskap innen dette feltet enda, men jeg har fått masse godt lesestoff av ei bekjent og jeg ser frem til å få litt mer input om dette)

Et eksempel på en enkel oppskrift:

Sett ovnen på 150 grader

Grønnkål

Havsalt/Himalayasalt

Chilikrydder

Kaldpresset Olivenolje

Riv bladene av stilken og vask/skyll dem godt. Masser inn olje, salt og chili (eller annen deilig kryddermiks). Fordel grønnkålen på et bakepapir. Sett inn i ovnen og følg godt med så de ikke blir for brune- og for å unngå at de blir brente. Snu de gjerne underveis.

Stekes ca. 15-20 min.

NYT ❤ !

IMG_3686

IMG_3360

«Positive tanker gir positive resultater»

________________________________________________________________________________________________

YUM! Kale chips are something quite new to me ! The first time I tasted this was when my daughter was in a birthday family a while ago . Oh myyy – it was fantastic, interesting and great! Really crunchy and crispy , salty and delicious. I could not stop eating , hihi !… and the day after, I ran into the asian store and bought kale !

Some facts : Kale is a cabbage species , as the name suggests so great . It is one of the most nutritious vegetables we eat. It is a super vegetable , plain and simple! It contains good sources of iron, calcium, phosphorus, dietary fiber , vitamin A and C. It is alkaline food for those who are concerned about this . (I have currently little- to no knowledge in this area yet, but I ‘ve got lots of good reading material of an acquaintance and I look forward to get some more input on this).

An example of a simple recipe :

Preheat the oven to 150 degrees

Kale

Sea salt / Himalayan Salt

Chili spices

Cold Pressed Olive Oil

Tear the leaves of the stem and wash / rinse them well. Massage oil , salt and chili (or other delicious spice mix ) into the leaves. Put the kale on a baking paper on. Put into the oven and watch them well so they do not get too brown and to avoid being burned . Turn them once.

Bake about  15-20 min.

ENJOY ❤ !

«Positive thoughts produce positive results «

6 kommentarer Legg til din

  1. Må prøves!

    Jeg delte oppskriften din på facebooksiden min, for å spre det gode ord 🙂

    1. Ja de må du teste ut. Skikkelig nam. Åh så god du er og deler for meg. Tusen tusen takk 💚💛! Håper du får en fantastisk dag.

  2. sirilaa sier:

    Lagde det nettopp for første gang, men de ble litt brente! Skal prøve meg på nytt igjen snart 🙂 Har du mye olje i?

    1. Hihi- uffda. Man må passe godt på for plutselig brenner de seg- du får d nok til neste gang skal du se 💛! Jeg overdriver ikke olje- har bare litt oppi, men dette kan du helt sikker bestemme selv👌

Kommenter gjerne om du har noe på hjertet <3

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..