Hvorfor #matmotbetennelse?/ #foodagainstinflammation, why?

Annonse

Til dere herlige mennesker der ute som ikke følger mine «hundreogførti»-daglige matbilder på instagram, så kan jeg jo fortelle kjapt hva mine tanker rundt #matmotbetennelse er ❤ !

Image

Jeg vet nesten ikke hvor jeg skal starte- og jeg er også veldig klar over at jeg (og sikkert dere også) kan skrive meg grønn, gul og blå rundt temaet kost og ernæring. Men jeg skjønner at det er nokså lurt å begrense meg sånn at dette blogginnlegget er både leselig og kanskje også litt informativt. So… here it goes: Veldig mye av maten vi inntar i dag har mye sukker i seg, mye stivelse, mye omega 6, litt for mye av ugunstige, fæle og også farlige tilsettningsstoffer. Kort sagt så vil de nevnte stoffene (desverre) kunne være med på å fremme vondter, ubehag og betennelser i kroppen vår. Både for små og for store. Nedenfor gir jeg noen eksempler på matvarer nordmenn spiser masse av- og jeg utdyper ikke noe særlig, så hugg ikke hodet av meg;

Eksempel 1: Mye frukt (= fruktose og glukose); Mange barn og voksne sliter med atopisk eksem. Desverre er det sånn at dette kan være med på å forverre eksemet da bakteriene som forårsaker eksemet lever av sukker. Obs, obs: gluten/mel og melk har også vist seg å være en medvirkende faktor til forverring av eksem.

Eksempel 2: Mye brød med mel og korn/frø, ris og poteter: Igjen er vi inne på stivelse, samt at det er mye omega 6 i korn og frø, som igjen er betennelsesfremmende for kroppen. Mange mennesker sliter med ulike former for kroniske betennelser som fibromyalgi, bekhterevs, psoriasis og artrose og blir forverret av å spise dette. Frukt og melk vil også kunne være med på å forverre disse tilstandene.

Eksempel 3: Trenger jeg nevne hurtigmat og godis? Næææh 😉

Eksempel 4: Planteoljer som har et høyt innhold av omega 6: Solsikkeolje, soyaolje, maisolje (se tidligere innlegg om San Omega 3-total)

Så dere, mine tanker rundt #matmotbetennelse er: La oss prøve å spise så lurt som mulig, slik at vi kan unngå for mye betennelser og vondter. Det betyr ikke nødvendigvis at vi blir superfriskesupermennesker- men vi kan alle lære noe av å spise mindre betennelsesfremmende. Både for oss selv- men også for våre nære og kjære! Kunnskap er et viktig redskap!

Så hva kan man da spise? Hva med noe av dette;

Image

Bilde 1; Pisket krem med sukrin/tagatesse og varme bær- deilig!

Bilde 2; Hjemmelaget LCHF scones fra Sofie Hexeberg: 80 g smeltet smør, 120 g revet hvitost, 4 store egg, 120 g mandler, 120 g valnøtter, 1 ts bakepulver: finhakk nøtter og mandler, bland ingrediensene sammen, legg de på bakepapir eller i muffinsformer, stek på 180 g i ca. 15 min. Avkjøl og nyt, lag gjerne en diger porsjon og legg i frysen ❤ ! Agurk og ost, nam!

Bilde 3; Hvem sa taco?!

Bilde 4; Hotell frokost; gresk youghurt med noe frukt og nøtter, ost, agurk, tomat, jordbær, mandler, nøtter tomat. Yum!

Eller dette:

IMG_5964

IMG_5100

IMG_4831

IMG_4043

IMG_3972

IMG_3794

IMG_3793

IMG_2563

Dersom du ønsker å dele maten din med meg er du mer enn velkommen til å tagge #matmotbetennelse. Tag gjerne navnet mitt: @camillayong også, så finner jeg deg!

» Positive tanker gir positive resultater»

_________________________________________________________________________________________________________

To all of you lovely people out there who do not follow my » onehundredandfifty » – daily foodpicturess on instagram; I will try to tell you what my thoughts on #foodagainstinflammation is ❤ , I hardly know where to start and I am also very aware that I (and probably you too) can write forever , around the topic of diet and nutrition. But I realize that it is quite wise to limit myself so that this blog post is both readable and maybe even a little informative . So … here it goes : Much of the food we consume today have a lot of sugar in it, starchy , omega 6 , a little too much unfavorable , ugly and too dangerous additives . In short, the aforementioned substances ( unfortunately ) could help to promote the aches , discomfort and inflammation in our bodies . Both small and large . Below I´ll give some examples of foods Norwegians eat lots of and I do not elaborate much , so do not cut off my head ;

Example 1 : Lots of fruit ( = fructose and glucose ); Many children and adults suffer from atopic eczema. Unfortunately, the way that this may contribute to aggravate your eczema as the bacteria that cause eczema feeds on sugar. Note , note: gluten / flour and milk has also been shown to be a contributing factor to worsening of eczema.

Example 2 : A lot of loaf with flour and grains / seeds , rice and potatoes : Again we come to starch , and that there is much omega 6 in grains and seeds, which in turn promotes inflammation of the body. Many people struggle with various forms of chronic inflammation such as fibromyalgia, psoriatic and osteoarthritis and is aggravated by eating this. Fruit and milk will also help to aggravate these conditions.

Example 3: Need I mention fast food and candy ? Næææh 😉

Example 4: Plant oils that have a high content of omega 6 as sunfloweroil, cornoil, soybeanoil (see my previous post on San Omega-3 total)

So, my thoughts on #foodagainstinflammation is this: Let us try to eat as wise as possible so that we can avoid excessive inflammation and aches as possible. It does not necessarily mean that we become super super healthy people – but we can all learn how to eat less inflammation -promoting . Both for ourselves – but also for our near and dear ones ! Knowledge is an essential tool !

So what can we eat? What about any of this ; Figure 1 ; Whipped cream with Sukrin / tagatesse and warm berries! Delicious !

Figure 2: Homemade LCHF scones from Sofie Hexeberg : 80 g melted butter 120 g grated white cheese , 4 large eggs, 120 g almonds 120 g walnuts , 1 teaspoon baking powder : finely chop nuts and almonds , mix the ingredients together, place it on baking paper or the muffin molds, bake at 180 give approx. 15 min. Cool and enjoy , feel free to make a huge portion and place in the freezer ❤ ! Cucumber and cheese , yum !

Figure 3 ; Who said taco ? !

Figure 4 ; Hotel breakfast; Greek yoghurt with some fruit and nuts , cheese , cucumber , tomatoes , strawberries , almonds , nuts, tomato. Yum !

If you want to share your food with me on instagram, you´re welcome to tag your pictures with: #foodagainstinflammation and you´re most welcome to tag my name: @camillayong and I´ll find you 😉

«Positive thoughts produce positive results»

Kommenter gjerne om du har noe på hjertet <3

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..