Min livsstilsreise/ My lifestyle journey

IMG_4669

Dette er meg: 10 års forskjell. Det er egentlig litt vemodig og spesielt å se meg selv på begge bildene! Jeg vet at begge to er meg, men samtidig så føler jeg det ikke-helt. På begge bildene var livet mitt flott! På begge bildene gikk jeg på høyskole (tro det den som kan, haha) og på begge bildene trodde jeg at jeg gjorde det rette for kroppen min! Forskjellen er bare: På bilde 1 responderte ikke kroppen min positivt på et kosthold med minimalt fettinntak, lite karbohydrater, mye proteiner, samt grønnsaker og frukt! På bilde 2 responderer kroppen min positivt på minimalt med karbohydrater, nesten ingenting frukt, masse masse mettet fett, nok grønnsaker og en fin mengde proteiner. Er det virkelig så enkelt?

Etterhvert som jeg ble eldre burde nok noen ha skjønt at jeg ikke reagerte postivt på sukker/karbohydrater/stivelse. Men hvem kunne vel skjønne det? Når til og med «ekspertene» har blitt lært at man skal spise godt med stivelsesrike matvarer, helst grove, mye frukt og grønt, helt greit med proteiner men minimalt med fett- og hvis fett, helst flerumettet og enumettet.

I svangerskapet mitt fikk jeg diagnosen «svangerskapsdiabetes» og høyt blodtrykk. Min datter kom 5 uker før tiden (her spiller helt sikkert flere faktorer inn). Så lenge jeg kan huske har jeg hatt plutselige blodsukkerfall /føling opptil flere ganger i uken, ofte en gang om dagen. Dette påvirket livet mitt daglig ved at jeg da måtte spise i tide og utide. Jeg måtte alltid passe på å ha med meg mat hvor jeg enn var. Til og med under trening. Etter bare 3-4 dager med nytt kosthold forsvant dette- og har vært borte siden! Det er en fantastisk ubeskrivelig følelse! Jeg har med andre ord blitt kvitt insulinresistens- noe som på lengre sikt mest sannsynlig ville ført til diabetes type 2. Dette er en av flere tilstander jeg har og har hatt og som nå har blitt redusert og- eller borte- kun ved å legge om kostholdet mitt. Jeg har astma, allergi, atopisk eksem, samt diagnosen PCOS (polycystisk ovariesyndrom). Vår kjære datter har astma, allergi og atopisk eksem. Så jeg føler at det finnes flere grunner for meg og mine til å gjøre det som er best for oss (min datter og samboer spiser ikke lavkarbo, men de spiser mye av den samme maten).

IMG_9267

Likevel vil jeg bare påpeke: Som med alt annet; ting tar tid. Tålmodighet! Planlegging! Litt mer tålmodighet! Litt mer planlegging! Og en god dose motivasjon! Jeg er fortsatt på min reise… og jeg vet at den ser positiv ut!

Hvordan ser din livsstilsreise ut?

» Positive tanker gir positive resultater»

________________________________________________________________________________________________

This is me 10 years difference . It’s actually a little sad and special to see myself in both images ! I know that both are me , yet It doesn´t quite feel like it afterall . On both pictures my life were great! In both images , I went to college ( believe it if you can , haha ​​) and on both images , I thought I did the right thing for my body ! The only difference is : In picture 1 my body didn´t respond positively to a diet with minimal fat intake, low carbs , high protein and vegetables and fruit! On picture 2 my body responds positively to minimal carbs , almost nothing fruit, lots of lots of saturated fat, enough vegetables and a nice amount of proteins. Is it really that easy?

As I got older someone should probably have reacted and told me that my body didn´t  respond positive to sugar / carbohydrates / starches. But who could guess that ? When even the «experts » have been taught that one should eat plenty of starchy foods , preferably coarse , fruit and vegetables , perfectly fine with proteins but minimal fat , and if fat , preferably polyunsaturated and monounsaturated .

In my pregnancy I was diagnosed with » pre- diabetes » and high blood pressure . My daughter came five weeks before the time (this can be caused by several factors ). As long as I can remember I have had sudden blood sugar drop / sensing up to several times a week , often once a day . This affected my life daily. I had to eat almost every second- and third hour. I always had to make sure to bring me food wherever I was. Even during training . After only 3-4 days with my new lifestyle this disappeared and it has been gone since ! It is an amazing indescribable feeling! I have in other words gotten rid of insulin resistance which in the longer term would most likely lead to diabetes type 2. This is one of several states I have and have had and which has now been reduced or disappeard-  just by changing what I eat . I have asthma , allergy , atopic dermatitis , and diagnosis of PCOS ( polycystic ovary syndrome ) . Our beloved daughter has asthma , allergy and atopic dermatitis. So I feel there are several reasons for me and my family to do what is best for us (my daughter and boyfriend do not eat low carb , but they eat a lot of the same food ) .
Nevertheless, I will just point out: As with everything else, changing your lifestyle takes time . Patience ! Planning ! A little more patience ! A little more planning! And a good dose of motivation ! I’m still on my journey … and I know it looks positive !

How is your lifestyle journey ?

«Positive thoughts produce positive results «

4 kommentarer Legg til din

  1. Det er mange slike historier, og heldigvis mange som blir bedre etter å ha lagt om kostholdet!

    Du gjør en kjempejobb Camilla! Masse inspo å hente fra deg!

    Klem helt fra Spania 🙂
    http://www.melissaspania.no

    1. Åh- jaaa det er så utrolig flott at det er mange av disse historiene! Det beste hadde vært om vi kan få disse historiene til å komme mye tidligere i livet enn over 30 år 😉 That´s what we´re working for, hihi- og selvfølgelig for de andre også! Takk gode deg Melissa- jeg setter kjempepris på tilbakemeldingene fra deg. Det får meg til å fortsette også. Du er en kjempeinspirasjon selv vet du 😉 God klem tilbake fra Tønsberg- der solen faktiske skinner deilig i dag. Hurraaah 😉

Kommenter gjerne om du har noe på hjertet <3

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..